Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Draadglas

Draadglas komt veel voor in woningen, maar wat is het eigenlijk precies? En waar dient het eigenlijk voor? Als u meer wil weten over de toepassing van draadglas en de kosten dan vindt u dat hier.

Wat is draadglas?

Draadglas is een glassoort waar een gaas van metaaldraad in verwerkt is en daardoor is dit glas steviger en minder breukgevoelig is dan gewoon enkel glas. De ruitjes in het gaas hebben een wijdte van ongeveer 12mm. Omdat het draadwerk het glas bijeen houdt als de ruit breekt valt draadglas onder veiligheidsglas.

Draadglas is echter niet per se een heel sterk soort glas, met een dikte van ongeveer 6 mm is het niet veel dikker dan ander glas. De prijs ligt door deze dikte redelijk laag.

Draadglas niet door heen te kijken

Voordelen van draadglas

De toevoeging van het metalen gaas in glas maakt draadglas niet sterker maar het is wel een functionele toevoeging. De draden houden de scherven na het breken bij elkaar en daardoor valt het glas niet uit elkaar. Omdat het glas een normale dikte heeft is het niet steviger dan ander glas.

Omdat het metalen net het glas bijeen houdt, werkt dit zowel brand als inbraakvertragend. En daarom wordt draadglas met name gebruikt op op plekken waar veiligheid wel wenselijk is maar isolatie minder van belang is. Denk hierbij aan portieken, garages, kelders en schuren.

1. Brandvertragend

Niet iedere verzekering erkent draadglas als brandvertragend dus het is wel belangrijk dat eerst te onderzoeken mocht dat voor u relevant zijn. Het kan zijn dat u erkend brandwerend glas nodig heeft om door de inspectie van de brandweer te komen, dan kunt u een andere soort overwegen.

Maar omdat draadglas niet uit elkaar valt als het barst en op zijn plek blijft heeft dit een brandvertragende werking. Er ontstaat immers een minder grote doorgang voor zuurstof dan wanneer het glas in zijn geheel uit de deur valt.

2. Inbraakvertragend

Inbreken wordt ook lastiger als het glas in het raam blijft hangen. Het metaal houdt immers het glas bijeen na het inslaan van de ruit. De metalen draden moeten ook worden doorgeknipt waardoor de inbreker meer tijd kwijt is, dat maakt uw woning een minder makkelijk doelwit.

Welke soorten draadglas zijn er?

Draadglas is in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

  1. Spiegeldraadglas: Deze uitvoering is aan beiden kanten gepolijst en daarom kunt u door het glas heen kijken. Dit is een duurdere uitvoering omdat het wat meer werk vereist om het glas te polijsten. Met name in deuren is dit glas te vinden, zo kunt u zien wat er aan de andere kant gebeurt.
  2. Brute draadglas: Het brute draadglas heeft een klein beetje structuur in het glas en is daarom niet helemaal doorzichtig.
  3. Engels draadglas: Het Engelse draadglas heeft een gebobbelde structuur en daarom is het half tot ondoorzichtig glas.

Gelaagd versus gehard glas

Misschien twijfelt u of u voor draadglas of gehard glas moet kiezen, dan is het handig om te weten hoe deze twee zich tot elkaar verhouden. Gehard glas en draadglas bestaan beiden uit één glasplaat. Gehard glas wordt op een andere manier gemaakt dan het normale glas.

Gehard glas wordt enorm verhit en daarna snel gekoeld waardoor er een trekspanning ontstaat die het glas tot wel 5 keer sterker maakt. Dit glas wordt toegepast in bijvoorbeeld terrasschermen.

Het geharde glas heeft dus geen metalen werk in het glas en tegenstelling tot het draadglas. Het is niet dikker dan draadglas maar heeft een andere bewerking gehad waardoor het sterker is.

De kosten liggen iets hoger dan draadglas met een prijs van ongeveer 120 euro per vierkante meter. Het is dus afhankelijk van uw budget en de toepassing van het glas wat u wilt plaatsen.

Kosten van draadglas

De kosten van het brute en Engelse draadglas zijn ongeveer gelijk. Met een prijs incl montage van €80 tot €100,- per vierkante meter. Omdat dit enkel glas betreft is de prijs lager dan de meeste andere glassoorten. Het spiegeldraadglas heeft een prijs van €140-€190 euro per M2.

Glaszetter in de regio

Aan de hand van deze bedragen kunt u een inschatting maken. Maar omdat het zetten van glas maatwerk is doet u er beter aan een offerte op te vragen om te zien wat de kosten voor u zijn. Wanneer u meerdere offertes aanvraagt kunt u deze onderling vergelijken om de beste prijzen te vinden voor uw ramen. Hoe gedetailleerder u uw wensen op papier zet hoe passender de offerte is. Dus wees geen dief van uw eigen portemonnee en gebruik onze service om een goede én goedkope aanbieder in uw regio te vinden.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.