Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Dubbel glas plaatsen

Het plaatsen van dubbel glas heeft meerdere voordelen. Alles wat u moet weten over het plaatsen van dubbel glas vindt u hier op deze pagina.

Kosten van dubbel glas plaatsen

Om een beeld te krijgen hebben wij de kosten per vierkante meter hieronder geformuleerd. Dit is een indicatie die wij vanuit onze ervaringen hebben samengesteld, daadwerkelijke prijzen kunnen hiervan afwijken.

Soort dubbel glasKosten per m2
Standaard dubbel glas€115,-
HR€120,-
HR+€125,-
HR++€130,-
HR+++€170,-

Dubbel glas is in tal van soorten te verkrijgen. Het verschil tussen de soorten is de isolatiewaarde. Over het algemeen geldt hoe beter het glas isoleert hoe hoger de kosten voor de soort zijn. Het oorspronkelijke dubbel glas met slechts lucht tussen 2 glasplaten, wordt nog maar weinig verkocht. Nu werkt praktisch iedere glaszetter met hoogrendementsglas (HR glas). Dit glas heeft  isolerend gas tussen de glasplaten.

HR glas is er in verschillende klasses, welke worden aangeduid door plussen. Hoe meer plussen, hoe hoger de U-waarde, de isolatiewaarde. Hoe lager deze de U-waarde is, des te beter de beglazing isoleert. Uiteindelijk gaat het bij het uitbesteden van een klus vaak om de kosten die erbij komen kijken, het is wel zo handig als het binnen uw budget past. Vandaar dat wij hier een overzicht hebben met de gemiddelde kosten per soort HR glas. Deze prijzen zijn inclusief montage en BTW en per vierkante meter.

Bespaartip!

Inventariseer vooraf goed de ruiten in de woningen. Op het moment dat er meerdere ramen tegelijkertijd vervangen kunnen worden, zal dit schelen in de kosten!

Laten plaatsen door glaszetter

Als u een glaszetter laat komen om glas te plaatsen is het fijn als u van te voren weet wat u kunt verwachten. Er zijn een aantal stappen die de glaszetter doorloopt. Allereerste haalt de glaszetter de bestaande glaslatten weg. Dan wordt de kit weggesneden en kan het oude glas verwijderd worden. De ondergrond wordt dan gereinigd en alle kitresten worden dus ook weggehaald. Dan komt er een isolatiestrip rond de glasplaat, glasband op de glaslatten en wordt het raam in het kozijn geplaatst. Als het raam in het kozijn zit kunnen de glaslatten er weer tegenaan en de verbindingen worden dichtgekit. Met een plamuurmes worden eventuele kitresten weggehaald.

Prijsafspraken maken

Als u glas laat plaatsen doet u er goed aan om afspraken te maken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Als u de offerte ontvangt is het goed om het antwoord op een aantal vragen te hebben, dan weet u precies wat er wel en niet in de prijs wordt meegerekend. Denk hierbij aan zaken zoals, is dit inclusief transport? Met welke levertijden moet u rekening houden? Hoe zit het met de BTW en verwijderingsbijdrage?

Garantie vastleggen

Een erkende glaszetter heeft als groot voordeel dat er garantie op het werk zit. Meestal zit er op glas een garantie van 10 jaar. Ontstaat er door een verkeerde plaatsing schade dan krijgt u een nieuw raam en wordt deze uiteraard ook voor u geplaatst.

Voordelen van een glasbedrijf

Naast garantie heeft een glas bedrijf meer voordelen. U bent tijdens de werkzaamheden verzekerd als er iets kapot gaat. Maar ervaren glaszetters hebben kennis en ervaring in huis waardoor zij u kunnen helpen en adviseren. Het begint al bij het inmeten van het raam om kozijn. Daarbij kunnen fouten hersteld worden tot u 100% tevreden over het eindresultaat.

Zelf een ruit zetten?

Als kundige klusser kunt u overwegen om uw ramen zelf te plaatsen. Het scheelt u het uurtarief van de glaszetter. U bent dan echter niet verzekerd en u loopt de garantie mis.

Onderschat het plaatsen van glas niet, het is een precies klusje. Dat glas kan breken en het u kan verworden is waarschijnlijk geen verrassing. Er zijn dus meerdere reden om toch echt te overwegen een erkende en ervaren professional in te huren. Daarbij heeft een glaszetter het voordeel van juiste gereedschap en mogelijk voordeliger inkopen van het glas.

Besparen op dubbel glas

Door meerdere offertes op te vragen kunt u deze onderling vergelijken en de beste prijs krijgen voor uw ramen. Met ons netwerk en service heeft u in een handomdraai meerdere vrijblijvende en gratis offertes om te vergelijken.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.