Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Dubbel glas prijzen

Om een idee te hebben welke investering er nodig is voor dubbel glas, zullen wij middels onze tarieven een idee geven. Er zijn hierbij verschillende soorten kosten waar rekening met gehouden moet worden. Hierbij spelen de volgende factoren een rol waar wij onze prijs op baseren:

  • Soort glas
  • Oppervlakte
  • Plaatsen van het glas
  • Extra opties

Voornamelijk de diverse soorten dubbel glas is interessant om door te lopen. Zo zullen de kosten voor het plaatsen en de extra opties vrij standaard prijzen zijn.

binnenkant van dubbel glas

Er zitten grote verschillen in de kosten van een basis dubbel glas en de best isolerende optie op de markt.

Wat kost dubbel glas?

De kosten starten vanaf een prijs van €65,- per m2. Dit is voor het standaard dubbel glas. In veel woningen zal dit type glas nog zitten, dit is het eerste dubbel glas wat op de markt kwam en heeft een lucht laag ter isolatie. Tegenwoordig zit er een speciaal soort gas tussen de twee glasplaten. Een gas die zorgt voor betere isolatie. Deze ruiten worden ook wel HR Glas (HogeRendement). De prijzen voor dergelijk glas zullen iets hoger liggen en zijn in de loop der tijd ook steeds verder ontwikkeld.

De nieuwere varianten zullen telkens een stapje duurder worden, maar daar tegenover staat ook een betere isolatie. Op langer termijn worden de extra aanschafkosten dus ruimschoots terug verdiend. De kosten kunnen wel flink oplopen wanneer alle ruiten vervangen zullen worden.

Het is daarom goed om een indicatie te hebben van het aantal m2. Middels onderstaande tabel kunnen de totale kosten voor het glas worden berekend. 

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Tabel met prijzen van dubbel glas

Om direct een beeld te krijgen van de kosten, zijn ze hieronder samen in een tabel gezet. Houdt naast de kosten ook rekening met het rendement van de diverse soorte dubbele beglazingen

Soort glasPrijs per m2
Dubbel glas€65,-
HR glas€70,-
HR+ glas€75,-
HR++ glas€80,-
HR+++ glas€110,-

Lees meer over de verschillende isolatiewaarde van de bovenstaande soorten glas.

Naast de kosten voor het glas zal er ook een prijs zitten aan het plaatsen van het glas.

Uurtarief van glaszetter

Ons uurtarief ligt niet vast op 1 niveau in het hele land. Per regio kunnen wij andere tarieven hanteren, dit is een kwestie van vraag en aanbod. Op het moment dat er meer ruimte in onze agenda vrij is, zullen wij de prijzen vanzelf naar beneden bijstellen. Het gemiddelde uurtarief waar rekening met gehouden kan worden ligt tussen de €35,- en €50,-

Extra opties.

Besparen tot 40% op een glaszetter

De bespaartips die wij mee geven is een stukje advies waar u zelf over na kunt denken. In welke maten er geïnvesteerd word in het dubbelglas zal bepalen hoeveel de energierekening omlaag kan gaan. Als het puur word gedaan voor een lagere energierekening, is het altijd goed om alternatieven mee te wegen in het besluit. Zo zal een spouwmuurisolatie vaak een beter rendement hebben.

Bij het plaatsen van dubbel glas zijn er diverse glaszetters in de regio die hierbij kunnen helpen. Ons netwerk met glaszetters staan altijd garant voor de beste kwaliteit. Vraag een offerte aan en ervaar zelf onze lage prijs.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.