Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Dubbel glas vervangen

Als u overweegt uw beglazing te vervangen door dubbel glas is het altijd handig om meer informatie te hebben over dubbel glas en het vervangen. Uiteraard zijn de kosten ook een groot onderdeel van dit proces, dus ook dat aspect wordt op deze pagina besproken.

In bestaande kozijnen

Wanneer u nieuwe glazen laat plaatsen is slim om alle opties te overwegen. Er zijn diverse soorten dubbele ramen die ieder zijn eigen voordelen hebben. Een andere optie is enkel glas, maar bij het vervangen van een ruit wordt dit eigenlijk nooit genomen. Afhankelijk van het kozijn en de diepte hiervan, kan er een limiet aan zitten hoe dik de ruit kan zijn.

Houten kozijnen

De beglazing in houten kozijnen vervangen door dubbel glas is in principe mogelijk. Bij het vervangen van enkel glas in draai- en klapramen is de mogelijkheid afhankelijk van de verbindingen en de dikte van het kozijn. Omdat dubbel glas een stuk dikker en zwaarder is dan enkel glas moeten de scharnieren in het kozijn het gewicht kunnen dragen. De dikte van dubbel glas is dikker dan enkel glas en daarom bepaalt de breedte van het houtwerk of er dubbel glas in past. Glaszetters kunnen de situatie bekijken en eventueel extra ruimte maken door glaslatten met extra sponning te gebruiken. Is ook dat niet mogelijk dan is het tijd voor nieuwe ramen.

Kunststof kozijnen

De eerste kunststof kozijnen bevatten enkel glas, dus al heeft u kozijnen glazen dan kan het alsnog zijn dat u de enkele beglazing wilt vervangen door dubbel glas. Kozijnen en glaslatten vormen een systeem waarbij ze als een puzzel in elkaar klikken. Om enkel glas te vervangen door dubbel glas zijn er fabrikanten die andere kliklijsten aanbieden om meer ruimte te maken voor dubbel glas. 

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Voordelen van dubbelglas ten opzichte van enkel glas?

Dubbel glas heeft een aantal voordelen ten op zichte van enkel glas. Dus als u wilt weten waarom het verstandig is om enkel glas te vervangen door dubbel glas vindt u hier een aantal redenen.

Comfortabel

U heeft geen last meer van koude lucht die enkel glas nog door laat. Niet enkel dichtbij het glas, maar door de hele kamer kan met de tocht voelen van enkel glas. Bij zelfs het minste dubbele glas is deze kou al fors gereduceerd.

Besparing op uw energierekening

Omdat uw woning beter geïsoleerd is bespaart u behoorlijk op kosten om uw woning te verwarmen, of te koelen. Het grootste verlies van energie gaat via de ramen. Vergeleken met de muren, zijn ruiten een uitweg van de warmte die kostbaar wordt gestookt in de woonkamer.

De grootste energie besparing kan worden gerealiseerd in de woonkamer. Mocht men het dubbel glas in stappen willen vervangen, is het verstandig om in de woonkamer te beginnen, hier word ook de kachel het meest gebruikt.

Geluidswering

Last van wegverkeer, treinverkeer, industrie, blaffende honden of spelende kinderen? Dubbelglas isoleert lawaai een stuk beter dan enkel glas. Door toepassing van een bredere spouw en dikker en/of gelaagd glas met akoestische folie kunnen we ervoor zorgen dat ook de geluiden die niet door standaard dubbelglas worden gefilterd tegengehouden worden.

Veiligheid

Veiligheid voor uw beglazing ziet bijvoorbeeld op het voorkomen van verwondingen of het belemmeren van vallen. Maar ook kogelwerend glas, brandwering of inbraakbeveiliging behoren tot de mogelijkheden. Dubbel glas is sterker dan enkel glas omdat het uit minimaal twee glasbladen bestaat en daarom een hogere weerstand heeft. Het is mogelijk om één of meer toepassingen toe te voegen aan dubbele beglazing.

Verkleuren

Verkleuring door de zon kunt u met de juiste beglazing tegen gaan door gelaagd glas met één of meer PVB folies te plaatsen. Dit kan veel schelen in de kosten voor het vervangen van meubels op lange termijn. Het is hiervoor wel nodig om specifiek glas te laten plaatsen.

Het grootste voordeel van dubbel glas is de isolatiewaarde ervan. Door het plaatsen van isolatieglas blijft de warmte binnenshuis en hoeft u minder te stoken. In de zomer kunt u zojuist uw woning koeler houden en hoeft u dus minder energie te gebruiken voor uw airconditioning. Hierdoor verdiend het dubbel glas zichzelf terug. De extra bijkomende voordelen zijn dus een gratis upgrade van de woning. Want het is ook een feit dat de woningwaarde hoger komt te liggen.

Kosten van een glaszetter

Een glaszetter kost u gemiddeld 35 tot 70 euro per uur. Het inhuren heeft meerdere voordelen ondanks de kosten die erbij komen kijken. Een erkende professional geeft u garantie op de werkzaamheden en is verzekerd tijdens de werkzaamheden. U kunt er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan, maar dan mist u deze voordelen. En daarnaast krijgt u bij de ervaren glaszetter een lading ervaring, kennis en kunde. 

Vraag offertes aan voor dubbel glas te plaatsen

Opties van dubbel glas

Dubbel glas kan in veel combinaties samengesteld worden. Hoog rendement, HR ++ dubbel glas is nu de standaard. Aan de hand van uw wensen en onze adviezen komen we tot een samenstelling maken die aan meerdere wensen voldoet. Hierbij kunt u denken aan comfort, veiligheid, inbraakwerend, geluidswerend, decoratief, privacy en zonwering. Al deze toepassingen kunnen worden geïntegreerd in uw ramen.

De kosten van dubbel glas

De prijs van dubbel glas en het monteren is afhankelijk van verschillende factoren. Door meerdere offertes aan te vragen kunt u deze onderling vergelijken om zo een scherpe prijs te krijgen. De losse elementen zijn dan goed te vergelijken, een goede offerte is namelijk helder en heeft een duidelijke prijsopbouw. Via onze pagina kunt u eenvoudig meerder offertes aanvragen, vrijblijvend en gratis.

Specifieke wensen

Behalve de eerder genoemde opties zijn er meer toepassingen om uw dubbele beglazing aan te passen aan uw wensen en woonsituatie. Bijvoorbeeld geluid- en zonlichtwerend glas.

Geluid

Als u bij een drukke weg woont of aan een schoolplein kan het zijn dat u geluidsoverlast ervaart. Geluidswerende ramen houden een deel van deze overlast buiten zodat u prettiger binnenshuis verblijft. Er zijn verschillende manieren waar

Zonwerend

Zonlicht is hartstikke belangrijk voor uw gezondheid maar teveel zonlicht op uw ramen kan zorgen voor ongemak. Met name als u de zon de gehele dag op uw ramen heeft staan kan de temperatuur behoorlijk oplopen. 

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.