Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Extra dun dubbel glas

Dubbel glas heeft meerdere voordelen voor uw woning, het milieu en uw portemonnee. Het is dus niet gek dat u ook graag dubbele beglazing in uw woning wilt hebben. Woningen ouder dan 1980 zijn niet standaard uitgerust met dubbel glas, door het enkele glas te vervangen met dubbel glas bespaart u behoorlijk wat energie en dus energiekosten.

Maar het kan gebeuren dat u de voordelen van dubbel glas wilt maar uw kozijnen dit niet toelaten omdat de sponningen niet breed genoeg zijn. Het vervangen van de kozijnen is dan een optie maar het kan gebeuren dat dat niet mag. Bijvoorbeeld in een monumentaal pand kunt u niet zomaar wijzigingen aanbrengen aan het pand. Extra dun dubbel glas is dan een uitkomst. Alles wat u moet weten over dit soort glas leest u op deze pagina. 

Dikte van dubbel glas

Dubbel glas bestaat uit twee glazen platen met daartussen een spouw, een spouw is een lege ruimte. Deze kan gevuld zijn met lucht of met een gas. Dat gas maakt dat het glas nog beter isoleert dan alleen glas met lucht. Maar door de tweede glasplaat en de spouw is dubbel glas dus veel dikker dan enkel glas. Het normale HR++ glas heeft in zijn totaliteit een breedte van 21 tot 26mm. Een kozijn moet dus best diep zijn om dit glas te kunnen houden. Aangezien ze vroeger nou niet bepaald veel glas hadden werd er uiteraard ook geen rekening gehouden met ruimte in het kozijn om glas van meer dan 2 centimeter kwijt te kunnen. Het extra dunne dubbel glas is al verkrijgbaar vanaf 16 millimeter, dat scheelt dus al bijna 25%.

Waarom kiezen voor extra dun?

Het voordeel van extra dun dubbel glas is dat u niet hoeft in te leveren op isolatie van uw woning of pand. Waar enkel glas een vele hogere U-waarde heeft dan dubbel glas, is dat bij dun dubbel glas niet aan de orde. De U-waarde is de waarde die aangeeft hoe goed een materiaal isoleert, hoe lager deze waarde hoe minder energie er verloren gaat en hoe beter de isolatie dus is. Met extra dun dubbel glas heeft u dus het beste van beide werelden.

Kosten van extra dun dubbel glas

Hoewel extra dun dubbel glas minder ruimte nodig heeft, heeft u wel wat meer bestedingsruimte nodig om het aan te schaffen. Extra dun is duurder dan gewoon dubbel glas, net zoals ieder andere speciale soort duurder is. De kosten van het glas hangen samen met een aantal factoren. De kosten voor het materiaal is er uiteraard een. Er zijn verschillende soorten dun dubbel glas met allemaal eigen prijzen. Hoe beter glas isoleert en hoe dunner het is hoe hoger de prijs, dat is in ieder geval het uitgangspunt. De kosten voor het plaatsen hangen samen met het uurtarief van de glaszetter en de moeilijkheid van de klus. Iedereen kan zelf hun tarieven bepalen en daarom is het verstandig om aanbieders met elkaar te vergelijken. Via deze pagina vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan van lokale aanbieders, geheel gratis en vrijblijvend uiteraard.

Isolatiewaarde behouden

Het grote voordeel van extra dun dubbel glas is dat de isolatiewaarde stukken beter is dan bij enkel glas. En dat betekent dat u minder kosten heeft voor het verwarmen van uw woning, simpelweg omdat de warmte niet meer zo snel verloren gaat. Er zijn verschillende soorten dun dubbel glas met verschillende U-waardes. De mate van isolatie bepaalt de prijs, hoe beter de isolatie hoe kostbaarder het glas. Daar staat dan wel tegenover dat de besparing op energie weer hoger is. Zo verdient het glas zichzelf uiteindelijk terug, maar dat neemt niet weg dat u wel eerst de kosten van de aanschaf heeft.

Besparen op plaatsen van dubbel glas

Niemand betaalt liever te veel dan te weinig en daarom hebben we wat tips om de aanschaf van dubbel glas en dun dubbel glas betaalbaar te houden. Dun dubbel glas is duurder dan normaal dubbel glas, het is daarom altijd interessant om te kijken wat de kosten zijn van nieuwe kozijnen met normaal dubbel glas en deze te vergelijken met de kosten van dun dubbel glas. Als u niet verplicht bent om de kozijnen in uw woning te behouden kan dit een voordeligere optie zijn. Daarnaast zijn nieuwe kozijnen, bijvoorbeeld kunststof kozijnen ook onderhoudsarmer dan houten kozijnen en scheelt dat dus ook weer in de onderhoudskosten. Een tweede mogelijkheid is om niet alle ramen in een keer te vervangen, hoe meer ramen hoe meer kosten. Door eerst de ruimtes te doen die u het meeste gebruikt heeft u de grootste besparing al te pakken. Voor sommige huiseigenaren is het weer mogelijk om subsidie te krijgen op energiebesparende maatregelen.

Zelf glas en kozijnen vervangen 

Een handige Harry kan overwegen om de kozijnen of ramen zelf te vervangen. Een hele handige Harry met een handige vriend. Echter is het specialistisch werk en heeft het inhuren van professionele glaszetters meerdere voordelen. Deze zijn namelijk verzekerd mocht er iets misgaan, glas stuitert niet dus als het uit hun handen valt kan het zomaar zijn dat er geen ruit meer is. Zelf bent u daar niet voor verzekerd. Garantie kunt u uzelf ook niet bieden, fouten maken is menselijk en het kan dus zomaar zijn dat er iets fout gaat bij de werkzaamheden. U kunt beter besparen door samen met de glaszetter de kijken welke werkzaamheden u eventueel kan overnemen. Bijvoorbeeld voorbereidend werk of het opruimen van het afval. Alles wat een glaszetter niet hoeft te doen kost hen geen tijd en u dus geen geld.

Dakdekker in de regio

Het voordeligste zijn producten en diensten bij u uit te buurt. De kosten voor transport worden dan bespaard. Omdat iedere glaszetter hun eigen tarieven bepaalt kan er behoorlijk wat verschil zitten tussen deze tarieven. Een goede offerte maakt het mogelijk om de verschillende elementen te vergelijken, de kosten voor het materiaal en het uurtarief bijvoorbeeld. Maar ook extra kosten worden vermeld zoals voorrijkosten en eventuele huur van apparatuur. Door het vergelijken bespaart u al snel 30 tot 40% op de kosten van het vervangen van glas. Het aanvragen van meerdere offertes kan makkelijk en snel via deze pagina.

Terugverdientijd van investering

Zoals al eerder aangehaald is dubbel glas iets wat zichzelf terugverdient. Dat komt omdat u door het plaatsen van dubbel glas een beter geïsoleerde woning heeft. En dat betekent dat u minder hoeft te verwarmen of te koelen. Die kosten bespaart u en daarmee verdient het glas zichzelf terug. Uiteraard is de terugverdientijd afhankelijk van meerdere factoren, zoals de kosten, de U-waarde van het glas en de besparing. Hoe beter de isolatie, hoe lager de U-waarde van het glas en hoe hoger de prijs. In eerste instantie heeft u dan meer kosten maar bespaart ook meer. Ruwweg is te stellen dat deze investering na gemiddeld 8 tot 9 jaar terugverdiend is.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.