Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Gehard glas

Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden van gehard glas voor bij u thuis of op kantoor dan zit u hier goed. Op deze pagina vindt u alles over gehard glas, de toepassingen en kosten ervan.

Wat is gehard glas?

Gehard glas is vijf keer zo sterk dan enkel of dubbel glas. Ook is het veel stootvaster dan gewoon glas wat het veiliger maakt. Het is gemaakt om moeilijk te breken en als het dan toch breekt breekt het goed en veilig.  

Zo maakt men gehard glas

Men snijdt het glas op maat en slijpt de randen totdat deze niet meer scherp zijn. Dan wordt het in de oven verwarmd tot 600 graden celcius en vlak voordat de plaat barst wordt deze heel snel afgekoeld waardoor de trekspanning ontstaat. En deze spanning maakt de glasplaat hard, goed bestand tegen druk en zorgt dat het glas springt in plaats van breekt.

Indicatie van de kosten

De prijzen voor gehard glas beginnen gemiddeld bij € 40 per vierkante meter. Dan heeft u de dunste soort gehard glas, het glas van 4mm. Met de dikte en eventuele extra opties van het glas gaan de prijzen verder omhoog. Gehard glas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen zoals mat of in motieven. De dikte gaat tot 15mm waarbij de kosten doorlopen tot ongeveer 80 euro per vierkante meter excl de plaatsingskosten van 40-70 euro per m2 door een ervaren glaszetter.

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Kenmerken op een rij

Gehard glas heeft meerdere kenmerken of voordelen. Wij zetten deze hier uiteen zodat u een beeld krijgt van de toepassingen van dit glas.

Enkele laag

Gehard glas bestaat meestal uit één glas laag. Het is de productietechniek die dit glas uniek maakt. Door extreme verhitting en snelle koeling van het glas krijgt het glas een trekspanning die zorgt dat het ontzettend sterk en hard wordt. Dit maakt gehard glas uitermate geschikt voor toepassingen waarbij het glas tegen een stootje moet kunnen en in het ergste geval veilig moet breken. Bijvoorbeeld in een kroeg of als scheidingswand op het terras.

Veiligheidsglas

Dit glas is gemaakt om moeilijk te breken en is daarom gemiddeld 5 keer zo sterk als gewoon glas. Veiligheidsglas breekt niet makkelijk maar als het breekt springt het uiteen in duizenden vierkante stukjes zonder scherpe randen. Dit is alleen voor de persoon die het moet opruimen een nadeel. U kent waarschijnlijk allemaal wel de kapotte bushokjes of autoruiten waarbij er een grote plas glas op de grond ligt, dat is het geharde glas. De trekspanning die het glas stevig maakt zorgt ook voor deze extra veiligheid bij breken.

Opties en alternatieven

Gehard glas is in allerlei varianten te koop, verschillende diktes, kleuren en afwerkingen. Maar er zijn ook alternatieven voor dit type glas.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen die onder extreme hitte aan elkaar en aan een folie zijn gesmolten. Dit maakt het glas stevig en stootvast en als het breekt blijven de stukken kleven aan de folie. Het is daardoor erg geschikt als inbraakpreventie.

>>>meer informatie over gelaagd glas<<<

Folie

U kunt ook folie op uw raam plakken dat inbraakwerend werkt en tevens het glas bijeenhoudt als het breekt. Dit is een relatieve goedkope oplossing die ook achteraf nog toegepast kan worden. 

Draadglas

Draadglas is een enkel glas waarin een metalen rooster zit. Dat houdt het glas bij elkaar als het breekt en werkt inbraak en brandvertragend. Ook is het veiliger omdat er geen scherven loskomen bij breuk.

>>>meer informatie over draadglas<<< 

Vraag offertes aan voor dubbel glas te plaatsen

Gehard glas is overal toe te passen

Gehard glas is de veiligste vorm van enkel of dubbel glas en daarom wordt het veel toegepast. Bijvoorbeeld in openbare ruimtes, winkelruiten en bushokjes. Maar ook bij tafelbladen, een douchewand of balkonrand. Als u ergens het risico loopt en veiligheid gewenst is is gehard glas de ideale optie.

Investeren in veiligheid

Gehard glas is een veilige toepassing voor in uw woning of bedrijf. U kunt zich voorstellen dat als er een ongeluk gebeurt met gehard glas dat dit minder ernstige gevolgen heeft dan met normaal glas waarbij er scherven en punten ontstaan bij breuk. Als u meer wil weten over veiligheids glas kunt u een offerte aanvragen. U doet er goed aan om meerdere offertes aan te vragen zodat u een scherpe prijs krijgt voor uw raam.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.