Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit verschillende glasplaten die op elkaar zijn gesmolten. Daartussen is ook een folie gesmolten zodat het glas niet uit elkaar valt als het toch breekt.

Gelaagd glas is een goede manier om inbraak te vertragen en geeft een hoge isolatie waarde. Als u meer wilt weten over de toepassingen van gelaagd glas en de prijzen ervan, lees dan hier verder. 

De belangrijkst toepassing is een autoruit die bij elkaar blijft na het breken

Wat is gelaagd glas?

Het is een misverstand dat gelaagd en dubbel glas hetzelfde zijn. Dubbel glas bestaat namelijk uit twee losse glasplaten met daartussen lucht of gas. Gelaagd glas zijn meerdere glasplaten die aan elkaar zijn versmolten met daartussen folie. Dit glas is niet van elkaar te krijgen en als het breekt houdt de folie de scherven bij elkaar. Bijvoorbeeld een autoruit, als daar een ster in komt dan blijft het glas bij elkaar. Bij harde stoten of een botsing breekt het dus nooit helemaal. Gelaagd glas noemt men ook wel veiligheidsglas.

Kosten van gelaagd glas

De prijzen gaan per vierkante meter. Er zijn verschillende soorten gelaagd glas, namelijk eenzijdig gelaagd glas, tweezijdig gelaagd glas en gelaagd glas met folie voor gehard glas. En daarmee verschillen de prijzen natuurlijk ook.

Soort gelaagd glasinclusief BTW maar excl montage*
Eenzijdig gelaagd glas€90 - €130 per m²
tweezijdig gelaagd glas€130 - €170 per m²
gelaagd glas met folie€150 - €190 per m²

*De prijzen zijn inclusief BTW maar excl montage, de kosten van de glaszetten komen er dus nog bij. 

Toepassingen

Er zijn tal van toepassingen voor gelaagd glas. Zoals de autoruit maar ook bijvoorbeeld glazen deuren en wanden. Of als u grote ramen heeft waar u niet wilt dat er iemand doorheen valt. Gelaagd glas heeft meerdere eigenschappen en voordelen..

Kans op verwondingen is klein

Ramen in een deur, of lage ramen zijn toch altijd spannend met kleine kinderen. Stel dat ze struikelen en er doorheen vallen dan zijn de gevolgen niet echt fijn. Overigens kan dat bij volwassenen natuurlijk ook nog steeds. Door gelaagd glas te gebruiken vallen er geen stukken glas uit het raam en is de kans op wondjes dus klein omdat de folie alles bijeen houdt.

Geen nood aan de man

Stel dat uw raam breekt dan is er niet meteen de noodzaak om deze te vervangen omdat de folie alles bij elkaar houdt en het raam dus wel op zijn plek blijft. U hoeft niet op stel en sprong een glaszetter te laten komen en daarmee bespaart u ook de kosten voor een noodoplossing!

Inbraakwerend

Een inbreker komt ook moeilijker binnen door dit glas. Door het taaie folie komen ze echt niet zomaar binnen en daarmee is uw woning een stuk veiliger. Het raam moet echt met moeite worden kapot gemaakt om binnen te komen en dat ontmoedigt een inbreker al snel.

Goede isolatie

Gelaagd glas isoleert net zo goed als standaard isolatieglas. Daarmee bespaart u dus ook meteen op uw stookkosten.  Een goede isolatie van uw woning houdt deze in de winter warmer en in de zomer koeler.

Binnen of buiten opties

Gelaagd glas kunt u zowel binnen als buiten gebruiken. Binnen zijn er al enkele voorbeelden gegeven zoals in deuren en ramen of een douchewand. Maar ook buiten kunt u gelaagd glas gebruiken. Waar veiligheid belangrijk is kunt u gelaagd glas plaatsen om deze veiligheid te waarborgen. Bijvoorbeeld als terrasafscheiding of op het balkon.

Besparen door glaszetters te vergelijken

Door via onze dienst verschillende offertes aan te vragen heeft u meteen meerdere aanbieders om met elkaar te vergelijken. Een duidelijke offerte zorgt ervoor dat u makkelijk alle elementen waaruit de offerte bestaat naast elkaar kan leggen om zo te kijken wat voor u het beste binnen uw budget past.

Onze glaszetters uit het netwerk zullen adviseren over de type ruit en op basis van de wensen en maten, zal hier een offerte voor opgesteld worden. Bij het vergelijken van offertes, kan er gemakkelijk tot 30% bespaard worden op het bestellen en plaatsen van gelaagd glas.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.