Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Geluidswerend glas

Als u aan het spoor woont of langs een drukke weg kunt u hinder ondervinden van alle geluiden die daaruit voortkomen. Als u dat liever heeft kunt u het geluidsoverlast reduceren door het plaatsen van geluidswerend glas. Omdat u eventueel hinderlijk geluid buiten uw woning houdt, vergroot u het wooncomfort. Wist u dat wij 90% van onze tijd binnen doorbrengen, het is belangrijk dat het binnen dan prettig verblijven is. Met name bij wat meer extreme locaties is het plaatsen van geluidswerend glas de manier om uw woning te optimaliseren. Maar u kunt bijvoorbeeld ook hinder ervaren van een schoolplein.

Wat is geluidswerend glas?

Geluidswerend glas is glas dat is ontwikkeld met het doel om trillingen zo veel mogelijk te dempen. Geluid bestaat uit trillingen dus door deze te dempen dempt u dus het geluid. Door geluid buitenshuis te houden heeft u binnen meer rust. Het geluidswerende aspect kan in combinatie met andere eigenschappen aan glas worden toegevoegd waardoor glas bijvoorbeeld zowel zon- als geluidswerend kan zijn.

Hoe werkt geluidswerend glas?

Er zijn verschillende manieren om glas geluidswerend te maken. Bij enkel glas zijn niet alle opties mogelijk. Het principe draait om het dempen van geluidsgolven en dat kan op de volgende manieren.

  • Geluidswerende folie
  • Verschillende diktes
  • Geluidswerend gas
  • Voorzetraam

Geluidswerende folie

U kunt glas geluidswerend maken door het glas te voorzien van een geluidswerende PVB folie. Deze folie heeft een geluidswerende werking en is aan te brengen op zowel enkel als dubbel glas.

Glas met verschillende diktes

Bij dubbel glas is het een optie om het raam door middel van twee glasbladen met verschillende diktes geluidswerend te maken. Omdat het glas verschillende diktes heeft wordt het doorgeven van trillingen tegen gegaan.

Geluidswerend gas

Bij dubbel glas kan de spouw, de loze ruimte tussen twee glasplaten, gevuld worden met een gas die het geluid dempt.

Voorzetraam

Een voorzetraam heeft een isolerende werking waarmee de geluidsisolatie van uw woning ook verbetert.  

Inzicht in de kosten van dubbel glas

De voordelen van geluidwerend glas

Dat het weren van geluid een van de voordelen is van geluidwerend glas is waarschijnlijk geen verrassing. Bij geluidwerend glas waarbij folie is aangebracht biedt de folie ook letselveiligheid. Door de folie blijven scherven kleven en kunnen ze minder schade toebrengen. 

De nadelen van geluidwerend glas

Bij geluidsisolatie door verschillende diktes kan deze methode ten koste gaan van de thermische isolatie van het glas. Omdat de spouw gevuld wordt met een gas die isoleert en de spouw minder groot is door het dikkere glas kan de werking dus minder worden. Daarnaast kunnen ze de ramen een stuk zwaarder maken.

Het is belangrijk om vooraf te laten controleren of de huidige kozijnen de dikte van geluidswerend glas!

Kosten van geluidswerend glas

De geluidswerende eigenschap kan één van de eigenschappen zijn die het glas voor u moet hebben. Daarom kunt u in principe het glas zo duur maken als u zelf wilt. Indien het alleen om het geluidswerende aspect gaat dan zit u voor de meest eenvoudige variant op ongeveer 60 euro per vierkante meter. Dit is voor het glas exclusief plaatsingskosten en dergelijke. Voor een exacte prijs kunt u een offerte opvragen. 

Glaszetters vergelijken

Om een goede prijs te krijgen voor uw ramen is het verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Een goede offerte is helder waardoor u de kosten per onderdeel goed met elkaar kan vergelijken. U kunt gemakkelijk een offerte aanvragen bij meerdere aanbieders door gebruik te maken van onze site.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.