Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Glas op maat

Als u een bijzonder raam heeft wat vervangen moet worden dan valt dat onder glas op maat. Alle glassoorten kunnen op maat worden gemaakt, dubbel of gehard glas, alles is mogelijk. Soms zijn er echter wel andere handelingen vereist omdat een bepaalde soort glas dat vereist. Wilt u meer informatie over glas op maat, de prijzen en mogelijkheden, lees dan hier verder.

Maten opnemen

Het is enorm belangrijk dat u de maten van het raam uiterst secuur opmeet. Daarom is het verstandig dit over te laten aan een ervaren glaszetter. Een ervaren glaszetter weet hoe het meten precies moet en waar op gelet moet worden. Vooral bij maatwerk is het niet dat u even een centimeter van uw raam af kan halen. Laat u bijstaan door een professional bij het opmeten van uw ramen. Een glaszetter heeft meerdere voordelen, de kennis en ervaring van een professional kunnen u helpen om de juiste glassoort te kiezen, het plaatsen gaat door een erkende glaszetter ook sneller en beter. Daarnaast profiteert u van garantie.

Bestellen van glas op maat

Nadat u kozijnen zorgvuldig zijn opgemeten worden de ramen besteld en gemonteerd. Iedere glassoort, dubbel, enkel of gehard glas ze hebben allemaal een andere manier om op maat gemaakt te worden. Deze worden echt op maat gemaakt en kunnen niet achteraf worden gesneden. Alleen bij enkel glas kan dat nog wel. Met het juiste gereedschap is enkel glas op maat te snijden. U kunt het zelf doen maar een ervaren glaszetter heeft dusdanig veel handigheid dat het hen veel makkelijker en beter af gaat. Meestal wordt enkel glas toegepast in een schuur of andere plekken waar isolatie niet belangrijk is. 

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Prijs van glas op maat

De kosten zijn uiteraard een belangrijk onderdeel van het hele verhaal. Het is helaas niet eenvoudig om te zeggen wat de kosten zijn voor glas op maat. Allereerst hangt dit natuurlijk samen met de maten en het soort glas. Daarnaast zijn er nog kosten voor de montage en het maken van het raam. Om een goed beeld te krijgen van de kosten kunt u het beste een gedetailleerde offerte opvragen bij een glaszetter in de regio. En door meerdere offertes op te vragen bij verschillende aanbieders kunt u ook nog eens profiteren van een scherpe prijs.

Gehard glas op maat

Gehard glas is een type glas wat door een thermische of chemische behandeling sterker is gemaakt. Het glas wordt verwarmd tot 600 graden en dan snel gekoeld voordat het glas breekt. Zo komt er een ijzersterke laag over de glasplaat waardoor deze 5 keer zo sterk is als normaal glas. Bij dit soort glas moet het op maat maken, slijpen en degelijke voor het hardingsproces gebeuren. Als dit na het harden gebeurd dan is de kans op breuk erg groot.

Goedkoop maatwerk

Misschien denkt u erover om de ramen in uw woning te vervangen met isolatieglas, een goed idee want zo bespaart u meteen op de energierekening. Als u graag maatwerk in uw woning wilt is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen zodat u een goede prijs krijgt. Door gebruik te maken van onze service en netwerk kunt u eenvoudig meerdere offertes aanvragen om deze te vergelijken.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.