Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Glas polijsten

Het kan gebeuren dat uw ruiten beschadigd zijn door krassen. Er is een mogelijkheid om deze krassen te verwijderen zonder de ruiten in zijn geheel te moeten vervangen. En dat scheelt uiteraard behoorlijk in de kosten! Als u meer wilt weten over de mogelijkheden, prijzen en voordelen van het polijsten van uw ruiten. Hier worden uw vragen beantwoord.

Wie kan mijn glas polijsten?

U kunt proberen uw glas zelf te polijsten. Op het internet staan allerlei tips en trucs waarvan het overgrote deel helaas niet werkt. In sommige gevallen maakt u het alleen maar erger en bent u nog verder van huis. Er zijn setjes verkrijgbaar bij doe het zelf winkels om uw ramen te polijsten maar u zult merken dat het niet gemakkelijk is om te doen en dat het meestal niet het gewenste resultaat geeft. Een glaszetter kan u helpen door het glas op professionele wijze te polijsten en werkt met degelijke apparaten voor een fantastisch resultaat. Voor het beste resultaat kunt u het polijsten toch echt het beste overlaten aan een glaszetter.

Soorten glas om te polijsten

Of u nou krassen heeft in dubbel, gehard of gelaagd glas, in de meeste gevallen kunt u het glas polijsten om de krassen eruit te krijgen zodat het glas weer als nieuw is. Uiteraard gaat dit niet op voor glas met oneffenheden of een motief aangezien het polijsten het oppervlakte van het glas egaliseert waardoor de krassen eruit gaan.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het polijsten van ramen zit met name in de kosten van de glaszetter. De tijd die de glaszetter nodig heeft is dus de grootste kostenpost en deze hangt samen met de grootte van het raam en de hoeveelheid ramen. Aangezien het hele raam gepolijst wordt maakt het voor de kosten niet uit hoeveel krassen er in het raam zitten.

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Redenen om te polijsten

De voordelen zijn dat u uw ramen niet hoeft te vervangen en uw ramen wel weer als nieuw zijn. Maar wanneer kiest u er voor om uw ramen te polijsten in plaats van vervangen?

1. Kalk op het glas

Er kan kalkafzetting op uw glazen ontstaan waardoor uw glas dof en troebel wordt. Deze vlekken kunt u laten verwijderen door de glaszetter het glas te laten polijsten.

2. Krassen op het glas

Uiteraard zijn er de krassen die op het raam voorkomen. Dit kan allerlei oorzaken hebben, het kan komen gebruik van verkeerde reinigingsmateriaal, een hond die iets te enthousiast is geweest of een ongeluk met een scherp voorwerp (denk aan een sleutel).

3. Overige schade

Door opspattende steentjes kunnen er kleine deukjes in het glas komen. Maar vuil kan uw ramen ook aantasten. In dat geval is polijsten ook een oplossing.

Krassen op het raam 

Hoe gaat het polijsten in zijn werk?

Allereerst moet het raam worden schoongemaakt. Dan wordt er een grote polijstkop op een machine geplaatst en polijstpasta op de kop gedaan. Een klein beetje pasta, niet teveel. Dan kan de glaszetter het glas polijsten en poetst de glaszetter zo de krassen weg. Het polijsten van het glas is echt een precisiewerk, bijvoorbeeld bij gehard glas kan de polijstmachine niet te lang op een plek blijven. Als het glas te heet wordt door de machine kan deze breken. Daarom moet de glaszetter een spuitfles met water bij de hand houden om te kunnen koelen.

Te verwachten resultaat

Na het polijsten is uw raam weer als nieuw. Het kan zijn dat de krassen in uw raam te diep zijn om weg te polijsten. Dan moet u er toch voor kiezen om uw raam te laten vervangen. Het voordeel daarvan is dat u meteen de mogelijkheid krijgt om alle opties qua glassoorten te vergelijken. Misschien is het beter om zonlicht werende ramen te plaatsen of ramen met een hoge isolatiegraad.

Goedkope glanzende ramen

Wilt u weten wat glas polijsten voor u gaat kosten? U kunt via onze pagina gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan vragen om deze onderling te vergelijken zodat u een scherpe prijs krijgt voor een goede glaszetter bij u in de buurt. Ook voor informatie en advies kunt u uiteraard terecht bij een erkende glaszetter.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.