Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Glasschade

Glas blijft natuurlijk een kwetsbaar product en het kan zomaar gebeuren dat er een voetbal door de ruit vliegt of uw schoonmoeder letterlijk binnen komt vallen. Als dit gebeurt is het belangrijk dat er een veilige oplossing komt. Wat u moet doen bij glasschade leest u hier.

Spoedservice

Als u geen veiligheidsglas had op de plek waar nu een groot gat zichtbaar is doet u er goed aan een spoedservice te bellen om de schade zo veel mogelijk te herstellen. Vaak is nieuwe beglazing glaswerk en moet dit dus toch besteld worden. Uw glaszetter kan bij spoed een enkelvoudig glas plaatsen zodat uw woning in ieder geval iets minder tocht. Uiteraard is enkel glas niet zo veilig als andere glassoorten dus het is belangrijk om zo snel mogelijk vaste beglazing terug te krijgen.

Glasschade opgelopen

Actie ondernemen

Uw raam ligt eruit, wat moet u dan doen? Allereerst is het belangrijk dat u zorgt dat uw glasscherven veilig opruimt zodat er verder geen ongelukken kunnen gebeuren. Daarna is het verstandig om contact op te nemen met uw (glas)verzekering.

Verzekering raadplegen

Vaak is glasschade verzekerd, informeer bij de verzekering in hoeverre u verzekerd bent en wat uw mogelijkheden zijn. De kosten van vervanging kunnen door de verzekering worden gedekt maar misschien kunt u ook voor een veiligere glassoort kiezen.

Uw verzekeraar weet u hier meer over te vertellen. De voorwaarden hangen samen met de omstandigheden van het ongelukje en de voorwaarden van uw verzekering en de dekking. Neem dus contact op met de verzekering om de vervolgstappen te horen.

Nieuw glas kiezen

Als uw glas eruit ligt en u nieuw glas moet plaatsen is dat het uitgelezen moment om eens na te denken over alle mogelijkheden met betrekking tot glas. Misschien is het bijvoorbeeld een idee om deze keer glas te plaatsen die tegen een stootje kan. Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas om uw schoonmoeder buiten te houden. Zoals gelaagd glas, draadglas of misschien wilt u juist een leuk motiefje in de voordeur. Uw glaszetter kan samen met u de mogelijkheden bekijken om tot een veilige oplossing te komen.

HR glas verdient zichzelf terug

HR glas is glas met een hogere isolatiewaarde dan normaal dubbel glas. Het voordeel van HR glas is dat deze hoge isolatiewaarde zorgt voor een besparing op uw energierekening. In de winter hoeft u minder te stoken en in de zomer heeft u minder energie nodig om te koelen. 

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Gebroken enkel glas?

Enkel glas breekt een stuk makkelijker dan dubbel glas. Als uw enkel glas breekt is het tijd om na te denken over dubbel glas. Vroeger werd er vooral met enkel glas gewerkt maar gezien de beperkte isolerende werking van enkel glas wordt dit niet veel meer toegepast.

In bijvoorbeeld schuren en garages zit nog wel enkel glas. Als veiligheid en isolatie niet belangrijk zijn is de toepassing van enkel glas prima. Wilt u veiliger glas dan kunt u ook eens kijken naar bijvoorbeeld draadglas.

Kan grijpen om dubbel glas te plaatsen

Juist als het enkele glas toch al uit het kozijn ligt is het de ideale tijd om te kijken naar het plaatsen van dubbel glas. De isolerende waarde ligt een stuk hoger waardoor u flink kan besparen op stookkosten. Maar er zijn ook andere eigenschappen die u kunt verwerken in nieuwe beglazing, bijvoorbeeld zon- of geluidswerend glas.

Besparen op reparatie van de ruit

Er zijn meerdere manieren om de kosten voor de reparatie van uw raam te drukken. Het inschakelen van de verzekering kan al een hele besparing zijn afhankelijk van de verzekering en dekking. Daarnaast kunt u korting bedingen door meerdere ramen in een keer te laten plaatsen of vervangen. Misschien zijn er meer ramen die aan vervanging toe zijn of willen uw buren ook ander glas.

Als laatste kunt u meerdere offertes aanvragen en zo kijken welke aanbieder de scherpste prijs heeft. Vraag nu gratis en vrijblijvend eenvoudig meerdere offertes aan.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.