Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Dubbel glas kosten

Tegenwoordig is dubbel glas in ieder woonhuis te vinden. Het isoleert uw woning en verhoogt uw wooncomfort. Tocht en koude plekken zijn verleden tijd en daarmee bespaart u op uw energiekosten. Om meer te weten te komen over de mogelijkheden en kosten dubbel glas hebben hebben wij dit voor u op een rijtje gezet.

Subsidie

Nu zijn er helaas geen subsidies meer op dubbel glas. Voorheen waren er meerdere subsidies mogelijk om de kosten voor het plaatsen van dubbel glas betaalbaarder te maken maar dat is nu niet meer aan de orde. Wel is er een verlaging van het BTW tarief waar u gebruik van kunt maken. In plaats van 21% procent betaalt u dan 9% BTW, de aanbieder heeft hier geen last van en voor u scheelt het toch 12% in de kosten.

Besparen door dubbel glas

Wat kost een glaszetter?

De kosten van een glaszetter verschillen nogal per aanbieder. Voor de glaszetter betaalt u een uurtarief wat meestal tussen de 35 en 70 euro per uur ligt. Daar komen de materiaalkosten en eventuele andere kosten nog bij.

Wat kost dubbel glas?

Uiteindelijk is het wel handig om te weten wat dubbel glas kost als u uw woning hier mee wilt uitrusten. Het duidelijkste is om de prijzen dubbel glas per vierkante meter te vergelijken, in dit overzicht is dat inclusief BTW en montage van het glas. Uiteindelijk blijft de prijs afhankelijk van de exacte afmetingen en de omstandigheden van het plaatsen van uw raam.

Soort dubbel glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montage
Standaard dubbel glas€ 115,-
HR€ 120,-
HR+€ 125,-
HR++€ 130,-
HR+++€ 170,-

Goedkoop dubbel glas

Natuurlijk is het zonde om teveel te betalen voor uw nieuwe ramen daarom zijn er verschillende manieren om de kosten te drukken. U kunt het overwegen om uw ramen zelf te plaatsen. Wees er echter wel bewust van dat het inmeten en plaatsen behoorlijk wat ervaring en kennis vereist. Het uitbesteden van deze werkzaamheden is daarom misschien niet onverstandig. Ook biedt een erkende glaszetter garantie en zijn zij verzekerd voor schade tijdens werkzaamheden. 

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Offerte voor dubbel glas aanvragen

Een goede offerte verschaft u duidelijke informatie over de prijsopbouw. De prijs voor het plaatsen van dubbel glas bestaat grotendeels uit de arbeids- en materiaalkosten. Een goede offerte maakt het mogelijk om de elementen onderling te vergelijken om het beste aanbod te kiezen. Let hierbij op zaken zoals het soort glas er in de offerte vermeld staat maar ook op voorwaarden, de data en garantiebepalingen. Via onze website kan een vrijblijvende offerte worden aangevraagd. Op basis hiervan kunnen er keuzes gemaakt worden.

Besparen op dubbel glas kosten

Er zijn een aantal manieren om te besparen op de kosten van het plaatsen van dubbel glas. Het laten plaatsen van dubbel glas is een behoorlijke inverstering en het blijft zonde om te veel geld uit te geven als het niet nodig is. En vergeet niet dat een goede isolatie van uw woning een flinke besparing op de energierekening oplevert.

1. Besparen met kwantumkorting

Hoe meer u afneemt hoe hoger de korting. Dit kan betekenen dat u uw gehele woning laat isoleren of u kunt samen met uw buren of buurt glazen afnemen om korting te bedingen. Er zijn een aantal kosten die lager uitvallen als alles binnen één opdracht valt, bijvoorbeeld de huur van steigers en de voorrijkosten.

2. Een paar ruiten vervangen

Als het een te grote investering is om al uw ruiten in een keer te vervangen dan kunt u er ook voor kiezen om een aantal van uw ramen te vervangen in plaats van alle beglazing. Het is het handigste om dan te kiezen voor de ruimtes die u het meest verwarmt, bijvoorbeeld de woonkamer of keuken. Met het dubbele glas bespaart u namelijk op de stookkosten.

3. Defecten voorkomen

Onderhoud zorgt voor behoud van uw woning. Reparaties aan uw woning kunnen behoorlijk wat kosten met zich mee brengen en het vervangen van beglazing uiteraard ook. Door goed onderhoud aan uw woning, kozijn en beglazing kunt u reparaties en vervanging voorkomen.

4. Onderhandelen

Het beste voor u en uw onderhandelingspositie is het vergelijken van meerdere aanbieders. Dit kunt u makkelijk doen door offertes aan te vragen via onze service. De kennis die u heeft over de verschillende prijzen kunt u inzetten om een goede prijs te bedingen voor uw raamwerken. Het vergelijken van offertes kan u tot wel 40% schelen.

 

Om te achterhalen hoeveel er op de stookkosten bespaard kan worden, verdiep u dan eens in de isolatiewaarde van de woning. Er zijn diverse websites die willen helpen met het verduurzamen van de woning. Een voorbeeld hiervan zijn de Energie Bespaarders. Hierbij kan tegen een kleine vergoeding een advies op maat worden aangevraagd. Het advies gaat verder dan dubbel glas, maar kijken naar het gehele plaatje om de woning te verduurzamen, uiteraard rekening houdend met het budget.

Offertes vergelijken

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij bedrijven, vergelijk de aanbieders en bespaar op de kosten van dubbel glas.

Het aanvragen van offertes is heel eenvoudig en kost slechts 2 minuten. Na het invullen van ons contactformulier zult u geheel gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van glaszetters uit uw regio. Op deze manier kunt u een goedkope glaszetter vinden die past bij de wensen die op tafel liggen.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.