Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Mat glas

Mat glas wordt steeds meer gebruikt in huizen en bedrijven. Als u overweegt om mat glas te plaatsen in uw woning of bedrijfspand is het handig om een aantal zaken te weten. De belangrijkste vragen worden hier voor u beantwoord.

Hoe wordt mat glas mat?

Mat glas wordt mat gemaakt door het glas te bewerken met een slijpmiddel of met een zuur. Het zuur tast het oppervlakte van het glas aan en daardoor wordt het glas minder doorzichtig. Het oppervlakte wordt ook ruwer. Dit zorgt ervoor dat het licht als het op het glas valt wordt verstrooid en er geen scherp zicht meer mogelijk is. Het doet echter geen afbreuk aan de hoeveelheid licht die het glas doorlaat. Omdat het zicht wordt belemmerd maar het licht niet heeft u met mat glas zowel privacy als heerlijk daglicht.

Toepassingen van mat glas

De meest kenmerkende eigenschap van mat glas is natuurlijk het feit dat mat glas het zicht belemmert. Maar mat glas kan uiteraard overal in uw woning of bedrijfspand worden toegepast. De meest voorkomende plekken zijn echter de badkamer en voordeur. Maar ook in kasten of tussendeuren is mat glas een mooie optie die voor een opgeruimde uitstraling zorgt.

Extra privacy

Het matglas geeft u meer privacy omdat de afwerking het zicht beperkt. Maar het mooie is dat het niet ten koste gaat van het licht wat er doorheen valt.

In de badkamer

Dat u privacy wilt hebben in de badkamer of op het toilet is niet heel verrassend. Mat glas maakt dat de etage niet een grote donkere ruimte wordt omdat er wel licht binnenkomt. De ramen in de badkamer zijn ook een goede plek voor matglas, zo kunt u zich gerust omkleden zonder voor de hele buurt met de billen bloot te gaan. Omdat het raam is bewerkt heeft u ook geen gedoe met het open en dicht doen van luxaflex of iets dergelijks.

Mat glas in voordeur

Met een raam in uw voordeur kunt u zien wie er voor de deur staat maar dat werkt twee kanten op. Daarom is matglas ideaal, u kunt zien dat er iemand voor de deur staat maar meer ook niet. U heeft wel uw privacy in uw gang maar ook het daglicht blijft binnen vallen. Een lichte gang geeft een ruimtelijke sfeer en maakt de gang een prettige ruimte. 

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Mat glas als isolatieglas

Natuurlijk kunt u matglas combineren met isolatieglas. Dan heeft u licht, privacy en isolatie. In Nederland worden de meeste woningen uitgerust met HR++ glas voor een goede isolatie. Omdat u met isolerend glas bespaart op uw energiekosten verdient u de het glas behoorlijk snel terug.

Kosten van matglas

Omdat mat glas verkrijgbaar is in allerlei diktes zijn er ook allemaal verschillende prijzen. De meeste simpele uitvoering start met prijzen vanaf 70 euro per vierkante meter exclusief plaatsingskosten. Net zoals als ander glas is ook matglas uit te breiden met allerlei extra’s zoals isolatie of extra gehard glas, de prijzen hiervan liggen rond de 122 per vierkante meter. U kunt uw glazen zo groot of klein krijgen als u zelf wilt. Het inmeten van een raam komt nogal nauw en daarom is het aan te raden om dit te laten doen door een ervaren glaszetter.

Kosten voor de glaszetter

Een glaszetter kost u ongeveer 40 tot 70 euro per vierkante meter maar de prijzen verschillen enorm per aanbieder. Daarom doet u er goed aan om verschillende aanbieders te vergelijken. U kunt offertes opvragen en zo vergelijkt u gemakkelijk alle onderdelen met elkaar. Om eenvoudig meerdere offertes op te vragen kunt u gebruik maken van onze pagina.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.