Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Soorten dubbel glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas. Alle soorten hebben verschillende eigenschappen. Als u meer wil weten over de soorten dubbel glas, hun kenmerken en de kosten dan vindt u dat op deze pagina.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is glas waarbij een aantal glasplaten aan elkaar zijn gesmolten met daartussen een folie. Die folie is ontzettend taai en scheurt niet. Daarom is dit soort glas onbreekbaar en de folie houd het glas bij elkaar bij breuk. Dit glas is een goede keus tegen inbraken en heeft ook nog eens een hoge isolatiewaarde. 

Isolatieglas

Isolatieglas verbetert de warmte-isolatie van uw woning. Isolerende glas bestaat uit twee of meerdere glaslagen waartussen een dichte ruimte zit, een spouw. Deze ruimte kan gevuld zijn met lucht of gas. De isolatiewaarde van beglazing wordt uitgedrukt met een U-waarde. Des te lager de U-waarde, des te beter de isolatie. En daar volgt dan ook,  hoe lager de waarde, hoe hoger de prijzen.

Voorzetramen

In sommige gevallen is het niet mogelijk of wenselijk om uw ramen te vervangen met dubbel glas. Dan kan een voorzetraam een uitkomst zijn. Aan de voor of achterzijde van uw raam plaats u dan een voorzetraam. Bijvoorbeeld bij een mooi oude glas in lood raam kan een voorzetraam de manier zijn om uw woning toch te isoleren.

Gas toevoegen tussen de dubbele ruit

Specifieke functie

Er zijn behoorlijk wat specifieke functies die u aan uw dubbele beglazing kan toevoegen. Vaak zijn het coatings of folies waardoor deze functies goed te combineren zijn met dubbele beglazing. 

Zonwerend

Zonwerend glas is ontworpen om het licht zonder de warmte van de zon in uw huis toe te. Voor kamers met veel ramen of kamers waar de zon de gehele dag op staat kan dit de oplossing zijn om de temperatuur niet te hoog op te laten lopen. Zonwerend glas heeft speciale metalen en coatings  aan het glas toegevoegd die het zonlicht absorberen of weerkaatsen. Afhankelijk van het zonwerend glas filtert het glas tot wel 60 procent van de warmte in tegenstelling tot normaal dubbel glas. Zo heeft u dus wel het zonlicht maar wordt uw woning geen kweekkas.

Geluidswerend

Geluid bestaat uit trillingen in de lucht en daarom dempt geluidswerend glas de trillingen. Er zijn verschillende manieren om glas geluidswerend te maken, met een geluidswerend folie, door de glasplaten in verschillende diktes te maken of door het vullen van de spouw met speciaal geluiddempend gas.

Zelfreinigend

Dit glas heeft aan de buitenkant een speciale coating, een titaniumdioxide coating. In het UV-licht reageert deze coating en breekt het vuil dat op de ruit zit af. Vuiligheid hecht zich niet aan glas. De zelfreinigende coating werkt ook wateraantrekkend. Bij regen stroomt het water over de ruit en spoelt vuil weg. Stopt de regen, dan droogt de ruit sneller dan normaal dubbel glas en het laat geen vlekken achter.

Inbraakwerend

Dubbel glas is niet per definitie inbraakwerend. Maar omdat  twee glasplaten het glas dikker maken dan enkel glas is het lastiger te breken dan enkel glas. Inbraakwerend glas hoeft niet dik te zijn, het gaat namelijk om de gelaagdheid van de platen en de taaiheid van het folie ertussen. Inbraakwerend glas wordt gemaakt van twee, of meer, glasplaten, die onder hoge temperatuur met elkaar en een sterke, transparante laag kunststof folie zijn versmolten. De folie is moeilijk te scheuren. Inbraakwerend glas wordt gecategoriseerd in P-klasses die variëren van P1 tot en met P8. Hoe hoger de P-waarde hoe sterker het glas.

Glas op maat

Voor speciale afmetingen of wensen kunt u ramen op maat laten maken. Bijvoorbeeld een hoekraam of een raam met een speciale bewerking. Alle soorten glas kunnen op maat worden gemaakt, van dubbel glas tot gehard glas. Enkel glas is zelf redelijk eenvoudig op maat te snijden, het andere glas kunt u bestellen.

Plaatsen door een glaszetter

Het inhuren van een erkende professional heeft meerdere voordelen. Allereerst biedt een glaszetter garantie op het gezette werk. Het garantietermijn is meestal 10 jaar. Indien er door foutieve plaatsing schade ontstaat bent u door de garantie zeker dat u een nieuw raam krijgt en de kosten uiteraard niet worden gerekend. Daarnaast zijn glaszetters tijdens hun werkzaamheden verzekerd, dus als er iets mis gaat komt dat niet voor uw eigen rekening. 

Vervangen van enkel glas

Door enkel glas te vervangen met dubbel glas kan u een hele hoop besparen als het gaat om de energierekening. Met deze besparing betaalt de investering zichzelf terug. Niet alleen uw portemonnee is u dankbaar maar het milieu is er ook blij mee.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.