Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Subsidie dubbel glas

Dubbel glas heeft ten opzichte van enkel glas het grote voordeel dat u behoorlijk wat energie bespaart. Voor u is dat vooral prettig omdat de energierekening omlaag gaat en het comfort van uw woning omhoog, maar voor ons milieu is het ook een goede ontwikkeling.

Minder energieverbruik is beter voor onze omgeving en daarom is dit iets wat de overheid graag ziet. Echter komt dubbel glas natuurlijk niet aanwandelen en zijn er wel wat kosten verbonden aan het vervangen van enkel glas door dubbel glas. De mogelijkheden om de kosten te drukken bespreken we op deze pagina.

Geschiedenis van subsidie dubbel glas

Voorheen is het vaker zo geweest dat de overheid met subsidies probeerde om meer mensen over te laten stappen naar dubbel glas. De kosten voor dubbel glas moeten nou eenmaal gemaakt worden voordat u van de voordelen kunt profiteren.

Om de kosten te drukken deed de overheid ook een duit in het zakje. Dubbele beglazing heeft een positieve invloed op het energieverbruik en is daarom goed voor het milieu, het is beter dan enkel glas. En daarom is het voor de overheid belangrijk om dit te stimuleren. Dubbel glas werd bijvoorbeeld gestimuleerd door een verlaagd BTW tarief of een subsidie. Door bezuinigingen en een economische mindere periode werden deze mogelijkheden helaas minder.

Glaszetter die met subsidie glas aan het plaatsen is

Huidige mogelijkheden

Op het moment zijn er manieren om te besparen op dubbel glas met behulp van de overheid. Een van deze opties is profiteren van een verlaagd BTW tarief op de arbeid. Het plaatsen van de beglazing is daardoor goedkoper.

Een andere mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Er zijn dan wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om aanspraak te maken op deze subsidie.

  • Het moet uw eigen woning zijn waar u zelf in woont.
  • De werkzaamheden laten uitvoeren en niet zelf doen.
  • Minstens twee besparende maatregelen toepassen op uw woning met een minimaal aantal vierkante meters. Bijvoorbeeld dak isolatie of dubbel glas.

De aanpassingen moeten na 15 augustus 2019 hebben plaatsgevonden. Voor toekomstige aanpassingen krijgt u niet alvast een subsidie.In totaal kunt u tot 10.000 euro aan subsidie krijgen.

BTW-regeling

Nu is het BTW tarief op de arbeid van glaszetters nog maar 9% in plaats van 21%. Voorheen was dus zelfs maar 6%. Maar alsnog bent u dus voordeliger uit bij het uitbesteden van het vervangen van uw glas. Omdat de BTW door de glaszetters moet worden afgedragen aan de overheid is deze korting direct voordelig voor de consument.

Subsidie in uw regio

Het kan zijn dat uw eigen gemeente nog andere subsidies of voordelen biedt voor energiebesparende aanpassingen. Lokale glaszetters zijn hiervan op de hoogte en kunnen u helpen om de werkzaamheden zo in te vullen dat ze voldoen aan de eisen. Op de site van uw gemeente of provincie kunt u er ook meer informatie over vinden. Lokale overheden zijn hierin vrij dus kan het per gemeente of provincie verschillen.

Groene lening

De aanpassingen aan uw woning om energie te besparen zijn ook kosten besparend maar dan moet u wel eerst investeren. Om u hierbij te helpen is het mogelijk een speciale lening af te sluiten met als doel deze energiebesparende maatregelen toe te passen.

Zo kunt u tegen een relatief laag rentetarief geld lenen om zonnepanelen te plaatsen, nieuwe kozijnen en ramen te laten plaatsen of een warmtepomp te kopen. Let op, u betaalt dus wel rente over deze lening.

Deze lening wordt door verschillende aanbieders aangeboden en om aanspraak te maken op deze lening moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Ook hier moet u de eigenaar van de woning zijn en deze bewonen
  • Mag niet de hele lening gebruiken voor zonnepanelen maar maximaal 75%
  • Zo zijn er meer eisen, lees ze allemaal hier

Laat u goed voorlichten over deze lening, de totale kosten van de lening en de voorwaarden.

Besparen op plaatsen van dubbel glas

Niemand betaalt graag te veel. Dus hebben wij enkele tips om de aanschaf van dubbel glas betaalbaar te maken. Een mogelijkheid is om niet alle ramen in een keer te vervangen, hoe meer ramen hoe meer kosten. Door eerst de ruimtes te doen die u het meeste gebruikt heeft u de grootste besparing al te pakken.

Anderzijds geeft een grotere opdracht vaak een lagere prijs per meter of uur. Samen met uw buren of buurt een opdracht uitzetten kan dus zorgen voor korting op de totaalprijs. Als uw glas en kozijnen aan vervanging toe zijn is de kans groot dat dit voor uw buurt of buren ook geldt.

Naast dubbel glas kan er ook geinvesteerd worden in kozijnen

Zelf glas en kozijnen vervangen

Een handige klusser kan overwegen om de kozijnen of de ramen zelf te vervangen. Echter is het vervangen en plaatsen van glas specialistisch werk en heeft het inhuren van professionals behoorlijk wat voordelen. Ervaren en kundige glaszetters zijn namelijk verzekerd bij breuk, als een raam valt gaat dat niet altijd goed. Zelf bent u niet verzekerd voor dit soort ongelukken. Ook geeft een glaszetter garantie, dat kunt u zelf ook niet bieden. Besparen kunt u beter op andere manieren doen. Bijvoorbeeld door samen met de glaszetter te kijken welk werk u eventueel kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorbereidend werk of het opruimen van het afval.

Vergelijken van offertes

Lokale producten en diensten zijn over het algemeen het voordeligst. Simpelweg omdat de kosten voor transport dan niet worden gemaakt. Iedere glaszetter hanteert hun eigen tarieven en daarom kan er behoorlijk wat verschil tussen zitten.

Een heldere offerte maakt het u mogelijk de verschillende onderdelen te vergelijken. Bijvoorbeeld de kosten voor het materiaal of het uurtarief. Maar de extra kosten zoals voorrijkosten en eventuele huur van apparatuur moet u ook meenemen in de vergelijking. Het vergelijken bespaart u snel 30 tot 40%. Meerdere offertes vraagt u gemakkelijk en snel aan via onze pagina.

Terugverdientijd van dubbel glas

Dubbel glas is een investering die zichzelf terugverdient. Dat komt omdat het plaatsen van dubbel glas een betere isolatie veroorzaakt. En dat betekent weer dat u minder energie nodig heeft om te verwarmen of te koelen. Deze kosten spaart u uit en zo verdient dubbel glas zichzelf terug.

Natuurlijk de terugverdientijd afhankelijk van een aantal factoren, zoals

  • Totale gemaakte kosten
  • U-waarde
  • Besparing op energie

Betere isolatie heeft een lagere U-waarde en een hogere prijs. Gemiddeld kunt u er vanuit gaan dat de investering na gemiddeld 8 tot 9 jaar terugverdiend is.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.