Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Thermopane glas

Wat niet iedereen weet is dat thermopane glas en dubbel glas een en hetzelfde soort glas zijn. Als u meer wilt weten over de prijzen van deze soort glas en de toepassing ervan dan vindt u hier alle informatie.

Prijzen van thermopane glas

Indien u van plan bent de beglazing van uw woning te vervangen dan is het handig als u een indicatie heeft van de te verwachten kosten. Deze kosten bestaan uit het materiaal en de kosten voor de glaszetter. U kunt ervoor kiezen om de kosten te drukken door uw glas zelf te plaatsen maar dit is niet zo makkelijk als u misschien denkt. Het laten plaatsen door een ervaren glaszetter is dus wel zo verstandig. De kosten van dubbel glas liggen rond de 65 euro per vierkante meter exclusief de montagekosten. Hierbij mag u uitgaan van 115 euro per m2.

Besparing

Maar, door het plaatsen van dubbel glas isoleert u uw woning. En daarom heeft u minder energiekosten, uw woning verliest minder warmte in de winter dus u hoeft minder te verwarmen.

Wat is thermopane glas?

Dit glas is dus hetzelfde als dubbel glas echter is het de naam van een Duits bedrijf dat deze glassoort ontwikkelde. In de jaren 50 bracht het bedrijf Thermopane als eerste dubbel glas op de markt en de merknaam werd een synoniem voor het product. 

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Diverse soorten thermopane glas

Er zijn diverse soorten dubbel glas maar er is eigenlijk maar een soort thermopane glas. Daarom wordt de simpele soort dubbelglas ook wel de ouderwetse variant, de oude stijl en de thermopanen soort genoemd. Thermopane glas is eenvoudig, twee glasplaten met een spouw ertussen, een lege laag met een isolerende werking. Tegenwoordig gebruikt men met name de HR++ variant die later op de markt is gekomen en waarvan de isolerende werking vele malen hoger ligt. Dat komt door een coating op het glas en isolerend gas in de spouw in plaats van lucht.

Thermopane glas laten plaatsen

Isolerende werking

Dubbel glas heeft een isolerende werking en is in veel verschillende varianten te koop. Door uw woning goed te isoleren bespaart u op de energiekosten en bent milieubewust bezig. Het beste isolatieglas is HR+++ of driedubbel glas. Zo als de naam al zegt bestaat dit glas uit drie glasplaten met daartussen een edelgas voor extra isolatie. De kosten van HR+++ glas zitten rond de 170 euro per m2 incl montage maar daar staat dan dus een fikse besparing op energie tegenover. Tevens neemt u wooncomfort toe omdat uw huis minder tocht, geen koude plekken bij het raam meer heeft en een constante temperatuur heeft. En dit glas heeft ook nog een behoorlijke geluidsdempende werking.

Rendement en terugverdientijd

Het is al een aantal keer gezegd maar door dubbel glas bespaart u op de energierekening. Er zijn verschillende soorten glas met verschillende mate van isolatie en daarmee verschillende hoogtes van de besparing. De isolatiewaarde van glas wordt aangeduid met de U-waarde. Hoe lager de waarde hoe beter de isolatie. Als we uit gaan van een normale rijtjeswoning dan kunt u ten opzichte van enkel glas al snel 140 euro per jaar besparen met Thermopane glas en met HR+++ glas is dat zelfs 280 euro per jaar.

De terugverdientijd zal liggen tussen de 4 en 8 jaar tijd bij dubbel glas. Hierbij hebben de kosten en soorten glas invloed, maar bijvoorbeeld ook de energieprijzen

Goedkoop thermopane glas

Om een goede prijs te krijgen voor het plaatsen van uw Thermopane glas doet u er goed aan meerdere offertes op te vragen en deze onderling te vergelijken om een scherpe prijs te krijgen. Maak gebruik van onze service om in een keer meerdere offertes aan te vragen en zorg ervoor dat ook u kunt besparen op uw rekening en een bijdrage levert aan een groenere toekomst.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.