Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Veiligheidsglas

Spelen uw kinderen ook graag buiten, voetballen of hockey? De kans dat er een bal door de ruit vliegt is dan helaas aanwezig. Glas is niet altijd het meest handige materiaal om in of naast de deur te hebben. Rondvliegende ballen, struikelende kinderen, of volwassenen. Om te voorkomen dat er vervelende situaties ontstaan is veiligheidsglas een optie. Veiligheidsglas is er in verschillende maten en soorten. En daarmee zijn er dus ook verschillende prijzen. Alles wat u wilt weten over veiligheidsglas, de voordelen, toepassingen en prijzen vindt u op deze pagina.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is, heel verrassend, veilig glas, het is speciaal ontworpen om grote krachten te kunnen weerstaan. De veiligheid zit erin dat er bij breuk minder kans op schade of letsel is. Het glas is steviger of gewapend dan gewoon glas en daarom een goede optie voor glas op plekken waar een ongeluk kan gebeuren. Bijvoorbeeld als terrasscherm, of het glas in een deur. Er zijn verschillende opties waar een glasspecialist u alles over kan vertellen. Een kenner kan u gericht adviseren over de mogelijkheden binnen uw budget. Via onze pagina kunt u makkelijk in contact komen met meerdere aanbieders uit uw buurt. Het vergelijken van verschillende offertes zorgt ervoor dat u niet te veel betaalt.

Eigenschappen van veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een sterk soort glas wat ervoor zorgt dat er bij breuk minder scherpe stukken op de grond vallen. Dit kan komen omdat het glas gewapend is met een metalen net zoals draadglas en het glas bijeen houdt. Of het glas springt uiteen in verschillende niet scherpe stukken. 

Toepassingen veiligheidsglas

Veiligheidsglas is niet alleen veiliger voor uw gezin, gasten of klanten, het kan ook dienen als beveiliging voor uw woning of pand. In openbare ruimtes wordt veiligheidsglas ook vaak toegepast. Inbraakwerend glas vertraagt op z’n minst de inbrekers als het glas ze niet helemaal buiten houdt. Daarnaast is er ook brandwerend glas om uw woning te beschermen tegen brand. Maar ook in bedrijfspanden is het een veilige toepassing of in wanden van glas wordt uiteraard gebruik gemaakt van veiligheidsglas. 

Voordelen op een rij

De grootste voordelen van veiligheidsglas zijn de veiligheid en het inbraakwerende karakter. Omdat er geen grote scherpe scherven ontstaan bij breuk is er minder kans op letsel en verwondingen. De inbraakwerende eigenschappen zijn uiteraard ook een groot voordeel, het is wel zo fijn als uw woning en uw eigendommen veilig zijn. 

Welke soorten veiligheidsglas zijn er?

Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas. Deze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen en uiteraard prijzen. De verschillende mogelijkheden worden hier besproken zodat u kan kijken welk soort het beste bij uw wensen past. Zo is er bijvoorbeeld gehard glas, draadglas, brandwerend- en inbraakwerend glas om uit te kiezen.

Gelaagd glas

Dit is de meest voorkomende soort. Gelaagd glas wordt gemaakt door het samensmelten van meerdere glasplaten en een sterke folie. Door deze folie breekt het glas niet onder druk. Er kan een ster in de ruit komen maar de scherven blijven aan de folie plakken. Het is daarom bijna onmogelijk om de ruit helemaal kapot te slaan. Gelaagd glas is daarmee ook inbraakwerend.

Gehard glas

Gehard glas bestaat uit een glasplaat. Door extreme verhitting wordt het glas op spanning gebracht en door deze behandeling is het in principe niet kapot te krijgen. Breekt het glas toch, dan springt het uiteen in ontelbare stukjes met een redelijk rechte en minder scherpe rand. Het nadeel is echter wel dat het opruimen van de stukjes behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Een bekend voorbeeld zijn de bushokjes, deze zijn gemaakt van gehard glas. 

Draadglas

In draadglas zijn metalen draden verwerkt. Deze draden houden het glas bij elkaar als het glas barst. Daardoor werkt het glas ook inbraakwerend. Draadglas is een relatief goedkoop soort veiligheidsglas en dat komt omdat het glas behoorlijk dun is. 

Brandwerend glas

Met brandwerend of brandvertragend glas wordt brandontwikkeling zo veel mogelijk beperkt en tegengegaan. Het glas valt minder snel uit elkaar bij brand en laat minder vlammen en rook door. Dit soort glas is goed bestand tegen hoge temperaturen waardoor het langer heel blijft. Omdat de productie van dit glas behoorlijk kostbaar is, is het glas dus ook behoorlijk aan de prijs. 

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas is glas dat een inbreker buiten de deur houdt. Of het inbrekers op zn minst moeilijker maakt om een pand binnen te komen. Ruiten zijn vaak de zwakke plek van een gebouw en daarmee de toegang voor inbrekers. Door de toegang moeilijker te maken verkleint de kans op een inbraak en bent u veiliger.

Prijs van veiligheidsglas

Zoveel soorten glas zoveel verschillende prijzen. Het is daarom niet mogelijk om een prijs te noemen voor veiligheidsglas. Wel zijn er per soort gemiddelde prijzen waar u vanuit mag gaan. Uiteraard zijn er dan ook nog andere factoren om rekening mee te houden zoals dubbel of enkel glas. Gelaagd glas is te koop vanaf €40 per m2, de zeer sterke soorten gaan eerder richting de €100 per m2. Voor gehard glas betaalt u €40 per vierkante meter en draadglas is al verkrijgbaar voor € 40 per m2. Het kostbare brandwerende glas kost tussen de €250 en €500 per m2.

Besparen op de kosten

Door meerdere aanbieders een offerte op te laten stellen kunt u een scherpe prijs krijgen voor het glas. Bij ons vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan bij lokale aanbieders. Heldere en duidelijke offertes maken het mogelijk om de aanbieders goed te vergelijken en zo kunt u tot wel 40% besparen op de kosten voor het veiligheidsglas.

 

 

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.