Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Ventilatierooster

Verse en gezonde lucht binnenshuis is belangrijk. Onvoldoende ventilatie zorgt voor ongemakken zoals hoofdpijn en aangezien wij veel tijd binnenshuis doorbrengen is het dus belangrijk dat de luchtkwaliteit goed en gezond is. Bacteriën, ziektekiemen en schimmels krijgen de kans om te groeien als vervuilde lucht de woning niet kan verlaten. Een nadeel van een goede isolatie is dat lucht niet meer zo maar circuleert. Er gaat geen warme lucht verloren, dat is gunstig voor de energiekosten, maar er komt ook geen frisse lucht meer binnen. Voor een gezond binnenklimaat is frisse lucht echter wel nodig. En daar komen ventilatieroosters van pas. Deze roosters bevorderen een gezond klimaat binnenshuis en daarmee ook het wooncomfort. Alles wat u wilt weten over ventilatieroosters leest u hier. 

Soorten roosters

De roosters kunnen in of boven kozijnen worden geplaatst. Er zijn twee verschillende soorten roosters op de markt, te weten de vlakke en de ronde ventilatieroosters. Voorheen werden met name de ronde roosters gebruikt maar nu zijn het de platte roosters die het meeste worden geplaatst. Het voordeel van deze roosters is namelijk dat ze ook in schuifpuien te plaatsen zijn en een hor er ook overheen te plaatsen is.

Ventilatierooster zelf plaatsen

Indien u redelijk handig bent kunt u overwegen om roosters zelf te plaatsen. Bij het plaatsen van een rooster in een bestaand kozijn moet het glas uiteraard wel kleiner worden gemaakt aangezien het roosters erbij in geplaatst wordt. Om zeker te weten dat het plaatsen van een rooster juist gebeurd is het meest verstandige om een professionele glaszetter in te schakelen. Verkeerde plaatsing kan leiden tot warmte en energieverlies, dat is zonde.

In bestaande kozijnen

Het is mogelijk om ventilatieroosters in bestaande kozijnen te laten plaatsen. Deze worden dan op het glas geplaatst. Een goede glaszetter weet precies hoe er dan gemeten moet worden. Omdat het rooster in het kozijn wordt geplaatst verandert dat namelijk de afmetingen van het raam wat in het kozijn komt. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden mocht u zelf aan de slag willen gaan. Als u enkel glas wilt vervangen voor dubbel of andere glas is het goed om na te denken over de ventilatie. De isolerende eigenschap van het glas maakt namelijk dat er behoefte is aan een goede ventilatie.

Nieuwe beglazing

Wanneer er nieuwe kozijnen geplaatst worden is het handig om meteen te kijken naar de mogelijkheden voor ventilatie. Samen met een glaszetter kunt u alle opties doornemen en ontdekken wat het beste past bij uw wensen en budget.

Diverse afmetingen

Roosters zijn in tal van afmetingen te krijgen en daarmee in principe altijd mogelijk om ook in uw ramen of schuifdeuren te plaatsen. 

Functie van een ventilatierooster

Een ventilatierooster heeft meerdere functies en voordelen. Omdat woningen nu vaak goed geïsoleerd zijn is een goede ventilatie ook nodig. Er zijn 4 redenen waarom u er goed aan doet om ventilatieroosters te plaatsen.

Verse lucht

Het menselijk lichaam en uw brein hebben gezonde frisse lucht nodig. Een slechte ventilatie leidt helaas tot een mindere circulatie van frisse lucht en u blijft dan dezelfde lucht inademen. Door de ventilatie krijgt u dus wel frisse lucht binnen.

Vochtafvoer door ventilatie

Uw adem, heet water bij het koken en wassen, of de douche zorgen allemaal voor vocht in de lucht. Vocht moet ergens heen omdat er anders condens aan de binnenkant van uw woning komt. Deze condens kan leiden tot schimmelvorming en dat is absoluut niet bevorderlijk voor uw gezondheid.

Ventileren is gezond

Verse lucht komt uw woning binnen door ventilatie. Verse lucht is gezond, het verbetert de luchtkwaliteit en kan zo andere problemen met betrekking tot gezondheid voorkomen. Daarbij kunt u denken aan hoofdpijn, astma en vermoeidheid. Met speciale filters kunt u pollen en allergenen buiten houden, bijvoorbeeld als u last van hooikoorts heeft.

Inbraak

U kunt uw woning natuurlijk ook ventileren door ramen open te zetten. Maar deze ramen zijn ook een zwakke plek in uw woning. En het ventileren gaat dan uiteraard niet zo gedoseerd als bij een ventilatierooster. Met een rooster in plaats van een open raam is uw woning dus veiliger en zijn uw spullen ook meteen beschermd tegen inbrekers. En het is meteen een stuk zuiniger om met een rooster te ventileren dan met een raam, zo bespaart u dus ook weer op de energierekening.

Wat zijn de extra kosten?

Voor een ventilatierooster kunt u rekenen op één euro per centimeter. Deze kosten zijn dus wel te overzien. Met name omdat uw gezondheid natuurlijk belangrijk is. Er zijn verschillende opties als het gaat om ventilatieroosters, zoals verschillende kleuren en types. Uw glaszetter kan u alles vertellen over de mogelijkheden en prijzen.

Besparen op dubbel glas plaatsen

Omdat niemand te veel wil betalen is het handig om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken en niet meteen de eerste glaszetter in te huren. Iedereen bepaalt zelf hun prijzen en daarom zijn deze onderling nogal verschillend. Door duidelijke offertes aan te vragen en deze te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaald. Vraag nu eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes aan bij lokale aanbieders.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.