Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Voorzetramen

Voorzetramen komen van pas als u uw woning wilt isoleren maar u geen dubbel glas kunt plaatsen in uw kozijnen. Alles wat u wilt weten over voorzetramen, de mogelijkheden en kosten vindt u op deze pagina.

Kosten van voorzetramen

Meestal worden voorzetramen bij een kleiner raam geplaatst en dus hebben ze kleine afmetingen en daarmee meestal een lage prijs. Gemiddeld kosten voorzetramen 100 tot 140 euro per vierkante meter.

Wat zijn voorzetramen?

Voorzetramen zijn extra ramen die u voor of achter uw raam kunt plaatsen. Dit is zo een goedkoop alternatief voor dubbel glas voor als uw portemonnee dubbel glas niet toelaat of als u kozijnen heeft waarin geen dubbel glas geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld bij omhoogschuivende ramen of oude glas-in-lood ramen. Het voordeel is dat voorzetramen de isolatie van enkel glas enorm verbeteren. De afdichting van isoleert warmte en geluid uitstekend. Meestal hebben deze ramen een aluminium of kunststof profiel en ze zijn in praktisch alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Wat zijn de voordelen van voorzetramen?

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het plaatsen van voorzetramen.

1. Allereerst verbetert u het comfort van uw woning omdat u met het plaatsen van voorzetramen een isolerende luchtlaag creëert. Tussen uw raam en het voorzetraam zit deze luchtlaag waarmee de geluids- en warmte isolatie verbeterd wordt. Minder warmte verliest uw woning en minder geluid komt naar binnen. Het vermindert de koude plekken in uw huis en tocht.

2. Het plaatsen van voorzetramen vereist geen aanpassingen aan uw woning in tegenstelling tot het vervangen van uw raam door dubbele beglazing. U behoudt zo de authentieke uitstraling van uw woning.

3. Omdat u met voorzetramen uw woning isoleert bespaart u op de energierekening en daarmee kunt u op jaarbasis een behoorlijk bedrag besparen. Hoe lager de U-waarde van uw glas is, hoe beter het glas isoleert. 

Brandvertragend

Niet alleen de isolatie is een voordeel van voorzetramen, ze werken ook brandvertragend. Enkel glas springt behoorlijk snel en een voorzetraam biedt extra beveiliging.

Ook tegen inbrekers helpt een inzetraam, zij maken het moeilijker uw woning binnen te komen omdat het moeilijker te breken is. 

Verschil met andere dubbele beglazing

Een andere optie is het plaatsen van HR++ glas in uw kozijn. Hiermee bespaart u nog meer op uw energierekening dan bij het plaatsen van een voorzetraam.

HR++ beglazing is isolerend dubbel glas met een zonwerende coating. Ook zit er in de spouw, de lege ruimte tussen de twee glasplaten geen lucht zoals bij een voorzetraam maar een gas met een hoge isolatiewaarde. Het nadeel is echter wel dat uw kozijn moeten worden aangepast als u dubbele beglazing wilt plaatsen in plaats van voorzetramen.

Voorzetraam laten plaatsen

Het plaatsen van een voorzetraam is vakwerk en daarom is het beter dat u dit uitbesteed aan een vakman. Specialisten geven u advies om in uw situatie de beste opties te kiezen. Zij zijn ervaren, hebben kennis van producten en montage.

Om een goede prijs te krijgen is het het beste om verschillende offertes aan te vragen en de beste te kiezen. Dit kunt u eenvoudig doen door gebruik te maken van ons netwerk. Zo vindt u snel een goede en goedkope glaszetter bij u in regio.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.