Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Dubbel glas Zaandam

Dubbel glas is glas dat uit twee glasplaten bestaat. Hierdoor heeft dubbel glas een veel betere isolatiewaarde dan enkel glas. Tegenwoordig wordt er vrijwel geen gebruik meer gemaakt van het ouderwetse dubbel glas in Zaandam of in andere delen van Nederland. Tegenwoordig wordt in de nieuwbouw vaak HR++ glas gebruikt. Ook dit is een type dubbel glas, maar dan met bepaalde aanpassingen waardoor het glas een nog veel betere isolatiefactor heeft.

Door dubbel glas in Zaandam te laten plaatsen, kun je ervoor zorgen dat je woning beter geïsoleerd is. Zo kun je dus geld besparen op energiekosten. Hoe beter de isolatiewaarde van het dubbel glas, hoe meer energie je kunt besparen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent dubbel glas? Op deze pagina lees je alles over het plaatsen van dubbel glas in Zaandam. Zo weet je precies wat de verschillen tussen de diverse soorten dubbel glas zijn en welke kosten je ongeveer kunt verwachten.

Wat kost dubbel glas in Zaandam

We beginnen bij de kosten van dubbel glas Zaandam. Als je dubbel glas wilt laten plaatsen, spelen de kosten vaak ook een belangrijke rol. Vooral als je alle ramen in je woning wilt vervangen om een beter rendement te behalen, kunnen de kosten hoog oplopen.

Het is echter ook mogelijk dat je slechts één raam wilt vervangen omdat deze bijvoorbeeld gebarsten is. De kosten zijn dus volledig afhankelijk van de situatie. Bovendien zijn er verschillende soorten glas en zijn de kosten ook sterk afhankelijk van welke glaszetter je inhuurt. Omdat er zoveel factoren zijn die de kosten beïnvloeden, is het aanvragen van offertes de beste manier om een beeld te krijgen van de kosten. Gelukkig kunnen we je wel alvast een indicatie van de prijzen geven door gemiddeldes te noemen.

 

Soort dubbel glasKosten per m2
Standaard dubbel glas€115,-
HR€120,-
HR+€125,-
HR++€130,-
HR+++€170,-
Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, zit er niet enorm veel verschil tussen de kosten voor de diverse soorten dubbel glas.

Bovendien kom je mogelijk ook in aanmerking voor een subsidie als je kies voor glas met een hoger rendement. Daar zullen we hieronder meer over vertellen.

Subsidie voor dubbel glas Zaandam

Als je in dubbel glas investeert om je woning duurzamer te maken, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Je kunt in dit geval namelijk gebruik maken van de ISDE-regeling. Het is dan wel een vereiste dat je ook nog een andere energiebesparende maatregel neemt.

De subsidie voor dubbel glas Zaandam kan vrij hoog oplopen. Je kunt namelijk € 35 subsidie per vierkante meter krijgen. Je krijgt subsidie over maximaal 45 m² dubbel glas. Dat betekent dus dat je in totaal een bedrag van € 1.575 aan subsidie kunt krijgen. Daarnaast kun je ook nog subsidie krijgen voor de andere energiebesparende maatregel die je neemt.

Wil je investeren in dubbel glas Zaandam? Dan is het een goed idee om even na te gaan hoe de ISDE-regeling precies werkt. Zo kun je mogelijk een hoop geld besparen.

Overigens is de subsidie op triple glas nog hoger. Laat je triple glas en nieuwe kozijnen plaatsen, dan kun je € 100 per m² subsidie krijgen. De maximale subsidie bedraagt in dit geval € 4500. Daarom kan het soms vrij voordelig zijn om triple glas in je woning te laten plaatsen. Bovendien verdien je met dit type glas de meeste kosten terug, want dit is de beste vorm van glasisolatie die je op het moment kunt krijgen.

Het BTW-tarief op dubbel glas

Laat je dubbel glas Zaandam met een hoger rendement plaatsen, omdat je energie wilt besparen? Dan betaal je slechts 9% btw over de montagekosten. Voor de materiaalkosten geldt wel het reguliere btw-tarief. Bovendien moet je woning ouder zijn dan twee jaar als je gebruik wilt maken van dit verlaagde btw-tarief. Is je woning jonger dan twee jaar, dan betaal je wél gewoon het btw-tarief van 21%. Dankzij dit verlaagde btw-tarief wordt het nog aantrekkelijker om je woning van dubbel glas te voorzien.

Wat is het uurtarief van een glaszetter?

De arbeidskosten zitten al in de prijstabel bovenaan deze pagina verwerkt. Toch kan het soms fijn zijn om te weten wat een glaszetter gemiddeld voor uurtarief heeft. Voor een gecertificeerde glaszetter betaal je over het algemeen een uurtarief tussen de € 45 en € 75.

Er zijn ook ongecertificeerde glaszetters die een lager uurtarief rekenen. Het uurtarief is ook sterk afhankelijk van welke glaszetter je inhuurt. De tarieven kunnen flink uiteenlopen voor het plaatsen van eenzelfde soort ruit. Het is daarom verstandig om tijd te stoppen in een vergelijking van glaszetters in Zaandam

De verschillen tussen dubbel glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas op de markt. Als je in aanmerking wilt komen voor een subsidie en op energiekosten wilt besparen, is het belangrijk dat je dubbel glas laat plaatsen met een hoger rendement dan het huidige glas. Voor een optimaal geïsoleerde woning, dan zul je echter alle ramen in de woning moeten vervangen. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen de diverse soorten dubbel glas? We nemen deze graag met je door.

Qua eigenschappen verschillen de diverse soorten dubbel glas voornamelijk in rendement. In de tabel hieronder benoemen we het rendement van ieder type glas. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in U. Houd er rekening mee dat hoe lager de U-waarde is, hoe beter het rendement zal zijn.

 

Type dubbel glasU-waarde
Ouderwets dubbel glas2,8 U
HR glas1,9 U
HR+ glas1,6 U
HR++ glas1,2 U

1. Ouderwets dubbel glas

De eerste vorm van dubbel glas wordt al een tijd lang niet meer gebruikt. Ouderwets dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw met lucht. Dubbel glas isoleert een stuk beter dan enkel glas. Daarom maakte het de laatste helft van de vorige eeuw nog een enorm verschil als je dubbel glas liet plaatsen. Tegenwoordig zijn er nieuwe varianten dubbel glas op de markt die nog veel beter isoleren. Enkel glas wordt dan ook vrijwel niet meer gebruikt.

 

binnenkant van dubbel glas

2. HR glas

HR glas staat voor hoogrendementsglas. Deze variant van dubbel glas Zaandam heeft een hoger rendement dan het ouderwetse dubbel glas. Dit omdat hoogrendementsglas een spouw heeft met daarin een metaalcoating. Die coating zorgt ervoor dat warmte minder goed door het glas heen kan komen, maar licht nog wel.

De metaalcoating is het enige verschil ten opzichte van het ouderwetse dubbel glas. Ook HR glas wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt.

 

Gas toevoegen tussen de dubbele ruit

3. HR+ glas

HR+ glas is de opvolger van HR glas. Ook dit type glas heeft een hoger rendement dan zijn voorganger. HR+ glas heeft niet alleen een metaalcoating, maar daarnaast is de spouw ook gevuld met edelgas. Ook dit edelgas draagt bij aan een betere isolatiefactor.

Tegenwoordig wordt HR+ glas nog veel gebruikt bij renovatiewerkzaamheden. Voor nieuwbouwwoningen wordt dit type glas echter ook niet echt meer gebruikt.

 

4. HR++ glas

De meest moderne vorm van dubbel glas Zaandam is HR++ glas. Dit type glas is vergelijkbaar met HR+, alleen is de coating verbeterd. Hierdoor heeft dit type glas weer een hoger rendement.

Op het moment van schrijven is HR++ de standaard. Nieuwbouw woningen worden doorgaans dus van dit type glas voorzien.

 

5. Triple glas

Triple glas is een type glas dat nog beter isoleert dan HR++ dubbel glas. Het is echter moeilijk om triple glas in bestaande kozijnen te plaatsen, omdat het glas zo dik en zwaar is.

Hierdoor past triple glas niet in de meeste ouderwetse kozijnen. Daarom wordt triple glas nog weinig gebruikt. Er zijn wel nieuwbouw woningen die van dit type glas zijn voorzien.

 

Extra opties

Het is ook mogelijk om glas aan te schaffen met allerlei extra toepassingen en opties. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

Zonwerend glas – Dit kan prettig zijn als je geen zonwering wilt gebruiken.

Inbraakwerend glas – Om de inbreker zolang mogelijk buiten te houden, is er een type ruit ontwikkeld waar die niet zo gemakkelijk doorheen komt. Tussen de lage glas zit een speciale folie die heel taai is om doorheen te komen.

Brandvertragend glas – Het brandvertragend glas zorgt ervoor dat een vuurzee flink vertraagd kan worden. Er zit een speciaal silicaat tussen de platen die bij hoge temperaturen wordt geactiveerd. Dit kan de vlammen 30 tot wel 120 minuten tegen houden, afhankelijk van het glas wat wordt gekozen.

Indien het glas geplaatst gaat worden waar eventuele veiligheid een belangrijke rol speelt, dan spreekt men over veiligheidsglas. Hiervoor zijn 2 verschillende soorten beschikbaar:

Gehard glas – Daarnaast kun je bijvoorbeeld voor gehard glas kiezen als je kleine kinderen in huis hebt. Als dit glas barst, zal het in kleine stukjes uiteenvallen. Zo komen er geen grote scherpe scherven vrij als het glas barst. Hierdoor is dit glas veiliger. Gehard glas wordt gemaakt door het glas eerst tot hoge temperaturen te verhitten en hierna snel af te koelen.

Gelaagd glas – Dit zijn verschillende lagen glas met een folie ertussen die aan elkaar verbonden zijn. De folielaag houdt het glas bij elkaar als het barst. Hierdoor is dit glas ook veiliger en heeft het glas bovendien een inbraakwerende werking.

Kies je voor 1 van bovenstaande types glas? Dan zullen de totale kosten wél hoger komen te liggen. Het is dus een goed idee om ook hier rekening mee te houden.

Steen door dubbel glas

Wat doet een glaszetter?

Een glaszetter in Zaandam is verantwoordelijk voor de plaatsing van het dubbel glas. Als je dubbel glas wilt laten plaatsen, is het verstandig om dit aan een glaszetter over te laten. De glaszetter is immers verzekerd als hij het glas bijvoorbeeld per ongeluk laat vallen.

Bovendien krijg je ook garantie op de werkzaamheden van de glaszetter. Als je zelf aan de slag gaat, profiteer je niet van deze voordelen. Bovendien komt er veel kijken bij het plaatsen van glas en kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie als je dit aan een specialist overlaat. Als je wilt profiteren van een woning met een beter rendement, dan is het belangrijk dat het glas op de juiste manier geplaatst is.

Prijs van dubbel glas Zaandam

De prijs van dubbel glas Zaandam is afhankelijk hoeveel glas je wilt vervangen. De prijzen per m² hebben we al benoemd, maar op wat voor prijzen komt dit in de praktijk neer? Stel dat je een raam van 1,5 m² laat vervangen en je HR+ ramen in je woning hebt.

Omdat het om renovatiewerkzaamheden gaat kun je gewoon voor hetzelfde type glas gaan. Het heeft immers niet ontzettend veel zin om slechts één raam te vervangen met HR++. Als de prijs per m² € 125 is, dan zal het vervangen van het raam je in dit voorbeeld € 187,50 kosten.

Het vervangen van 1 raam kan dus oplopen tot enkele honderden euro’s, afhankelijk van het type en formaat raam. Tevens kan een glas op maat gemaakt worden door een glaszetter in Zaandam. De kosten voor dubbel glas hebben gemiddeld gezien onderstaande verdeling:

Wil je op energiekosten besparen, dan zul je meer ramen in je woning van glas met een hoger rendement moeten voorzien.

Voorbeeld 2-onder-1-kapwoning met 35m2

Wil je alles vervangen met HR++, dan bedraagt de gemiddelde prijs per vierkante meter ongeveer € 130. Vermenigvuldig je € 130 met 35, dan krijg je een totaalbedrag van € 4550.Kom je in aanmerking voor de ISDE-regeling, omdat je nog een energiebesparende maatregel neemt? Dan kun je op 35 vierkante meter dubbel glas een subsidie van € 1225 krijgen. De totale kosten voor het dubbel glas bedragen dan nog € 3325.

Voorbeeld tussenwoning met 20m2

Laat je al het glas in een tussenwoning vervangen met HR++? Dan liggen de kosten lager, omdat een tussenwoning ongeveer 20 m² aan ramen heeft. Met een prijs van € 130 ontstaat er dan een totaalbedrag van € 2600. De subsidie bedraagt in dit geval € 700. Zo blijft er nog een bedrag van € 1900 over.

Dankzij de subsidie wordt het dus een stuk betaalbaarder om je woning van dubbel glas te voorzien.

Wat bespaar je met dubbel glas Zaandam?

Als je wilt weten hoeveel je bespaart als je voor glas met een hoger rendement kiest, is het belangrijk om rekening te houden met het type isolatieglas. Volgens een onderzoek van Milieu Centraal zou het rendement 6% zijn als in de gemiddelde woning in Zaandam met enkel glas alle ramen worden vervangen met HR++ glas. Als je nagaat hoeveel m³ gas je momenteel gebruikt, kun je dus gemakkelijk berekenen hoeveel je kunt besparen.

Het aantal m³ gas dat je voortaan zal gebruiken bereken je aan de hand van de volgende formule: huidige verbruik * 0,94 = nieuwe verbruik. Nu kun je de kosten die je voortaan aan energie betaalt eenvoudig rekenen door dit weer te vermenigvuldigen met de gasprijs.

Heb je onlangs de overstap naar HR++ glas gemaakt? Dan kun je ook eenvoudig nagaan wat je rendement is op basis van het gas dat je gebruikt ten opzichte van hoeveel gas je voorheen gebruikte. Door te berekenen hoeveel je aan energiekosten bespaart, kun je ook gemakkelijk nagaan hoe lang het duurt voordat je de kosten hebt terugverdiend.

Kiezen van een glaszetter…

gecertificeerde glaszetter
Als je dubbel glas Zaandam wilt laten plaatsen, is het belangrijk om dit aan een expert met ervaring over te laten. Het is om te beginnen dus aan te raden om voor een gecertificeerde glaszetter te kiezen. Zo kun je zeker zijn van kwaliteit.

Offertes vergelijken
Er zijn verschillende glaszetters die je kunt inhuren. Je kunt de prijzen van glaszetters relatief eenvoudig met elkaar vergelijken door verschillende offertes aan te vragen. Belangrijk is dat je bij het aanvragen van de offertes zo goed mogelijk beschrijft wat er gedaan moet worden. Zo kunnen de verschillende glaszetters je een betrouwbare offerte terug sturen.

Plaatselijke glaszetter
Om kosten te besparen is het vaak ook voordeliger om voor een plaatselijke glaszetter te kiezen. Kies je voor een plaatselijke partij, dan betaal je minder aan voorrijkosten. Houd er overigens wel rekening mee dat niet alleen de prijs een rol speelt bij het kiezen van een glaszetter.

Reviews
Als je een glaszetter inhuurt, is het ook belangrijk dat de glaszetter kwaliteit levert. Je kunt nagaan wat voor kwaliteit een glaszetter levert door even na te controleren wat voor reviews er over het bedrijf op het internet staan. Als je de bedrijfsnaam googelt, zie je aan de rechterkant meestal een bedrijfsprofiel met recensies van anderen.

Garantie
Ga ook na wat de garantievoorwaarden van een glaszetter zijn. De garantievoorwaarden worden vaak meegeleverd bij de offerte. Krijg je de garantievoorwaarden niet meegeleverd, dan is het aan te raden om hier alsnog naar te vragen. Zorg ervoor dat je de garantievoorwaarden zwart op wit hebt.

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.