Geheel gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen

Zonwerend glas

Grote ramen zijn super mooi voor in de woonkamer. Licht, zonlicht en een mooi uitzicht, fantastisch toch? In de zomer kunnen grote ramen je woonkamer transformeren in een kweekkas als de zon er veel op staat en dat is dan weer wat minder prettig. Een optie om uw woonkamer koeler te houden zodat u geen sauna aan huis heeft zijn zonwerende glazen. Deze houden de warmte warmte buiten zodat uw woonkamer een stuk fijner verblijven is. U denkt na over zonwerend glas, maar wat kost het eigenlijk en wat is het precies?

Wat is zonwerend glas?

Zonwerend dubbelglas is ontwikkeld om de warmte van de zon buiten te houden maar het licht wel binnen te laten. De speciale materialen en coatings die aan het glas zijn toegevoegd weerkaatsen of absorberen het zonlicht.  Zo wordt het niet minder licht in huis in tegenstelling tot wat de meeste mensen wel verwachten. De warmte kan tot 70% worden tegengehouden, kunt u nagaan hoeveel warmte dat scheelt! Het normale dubbele glas houdt wel een klein deel van de warmte buiten door de isolerende laag maar dat is bijna niets in verhouding met het zonwerende glas.

De voordelen van zonwerend glas

Door het plaatsen van zonwerend glas is andere zonwering overbodig geworden. U behoudt op deze manier de lichtinval maar u heeft geen last van de warmte. Zonwerend glas heeft ook een heel ander voorkomen dan een luifel boven uw raam iets waar veel mensen ook voor kiezen omdat zij dat mooier vinden. Omdat de glazen nu de warmte buiten houden hoeft u geen airconditioning te laten werken om de kamer te koelen. Dit scheelt u behoorlijk in de energiekosten om uw huis af te koelen. En in de winter houdt deze beglazing de warmte binnen waardoor u minder energie kwijt bent om de ruimte te verwarmen. En win-win situatie dus!  

Inzicht in de kosten van dubbel glas

Toepassingen van het glas

Behalve uw woonkamer zijn er een aantal andere toepassingen waarbij zonwerendglas ideaal is. Bijvoorbeeld in een serre of een lichtstraat. Deze toepassingen zullen het comfort level flink verhogen van de woning, omdat de zon grotendeels van de dag hierop staat te schijnen.

Lichtstraat

Een lichtstraat is een constructie in uw dak met meerdere glazen naast elkaar of in een geheel waardoor er heel veel zonlicht binnenvalt. Dag- en zonlicht zijn ontzettend goed voor de mens en het maakt de ruimte ook een stuk aangenamer. Maar uw wilt natuurlijk niet dat er een hele hoop warmte mee komt met het zonlicht en daarom is de toepassing van zonwerend glas in een lichtstraat ideaal.

Serre

Bij een serre, een deel van uw woning waarbij de wanden voor een groot deel uit glas bestaat is het eigenlijk hetzelfde idee. Een serre maakt uw woning ruim en licht waardoor het aangenaam verblijven is. Maar ook hier wilt u niet dat uw serre meteen dienst doet als kas. En daarom is ook hier zonwerende beglazing een ideale toepassing. Doordat het zonlicht buiten blijft, blijft ook de schadelijke UV-straling buiten en verkleurt deze uw meubels en spullen minder snel. Het is dus belangrijk om deze optie te overwegen en na te vragen welke meerkosten hier bij komen kijken.

Heeft zonwerend glas een andere kleur?

Er zijn verschillende soorten zonwerend glas waarbij sommige soorten glas donkerder zijn dan normaal glas. Deze beglazing gaat richting wat bruinere glazen. Er is een heldere variant maar deze is wel wat prijziger dan de donkerdere. De prijs kan een reden zijn om niet te kiezen voor dit glas. Het wat donkerdere glas ziet u veel bij  bedrijfspanden. 

Kosten van zonwerend glas

Zonwerend glas kost u exclusief plaatsing en andere werkzaamheden ongeveer 80 euro per vierkante meter. Maar er zijn zoveel mogelijkheden qua sterktes van de zonwering dat de prijzen uiteraard ook flink kunnen verschillen. Het iets donkerdere glas is dus voordeliger dan het heldere zonwerende glas.

Gemiddelde kosten zonwerend glas

Laag segment
500 euro

Gemiddelde kosten
zonwerend glas
500-1000 euro

Hoog segment
1000 euro

Vraag gratis offertes aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.